27.07.2021, 10:34

У Польщі ввели нові правила відбування карантину

З 24 липня набрало чинності розпорядження, яке вводить жорсткіші правила відбування карантину при контакті з хворою на коронавірус особою.

Як пoвідoмляє Yavp.pl, згідно з новим опублікованим розпорядженням, термін карантину з 10 днів збільшено до 21 дня. Однак це стосується тільки тих, кого відправлятимуть на карантин через те, що вони захворіли на домінуючий або найбільш заразний штам COVID-19, або мали контакт з хворою на нього особою. 

Фактично на сьогодні йдеться про небезпечний штам “Дельта”. Якщо хтось захворіє саме на нього або матиме контакт з особою, в якої цей штам діагностують, то його/її відправлять на карантин вже не на 10, а на 21 день. Рішення про продовження терміну карантину аж до 21 дня ухвалюватиме повітовий санітарний інспектор.

Увага! Для тих, хто прибуватиме до Польщі з-за кордону, термін відбуття карантину й надалі складає 10 днів (після 7 днів можна здати тест й у випадку негативного результату бути звільненим від подальшого відбування).

Ще одне нововведення змінює правила карантину для тих, хто проживає разом з особою, в якої діагностують коронавірус. Відтепер вони автоматично відправлятимуться на карантин, який закінчуватимуться тільки через 7 днів після того, як хвора особа здасть негативний тест й буде звільнена від домашньої самоізоляції. Фактично, такий карантин триватиме в середньому 17 днів (як правило, повторний тест хворої людини здається через 10 днів після виявлення вірусу).

Водночас для тих, хто проживає з особою, яка захворіла на коронавірус, передбачена можливість скоротити термін відбування карантину, здавши молекулярный тест й отримавши негативный результат. Такий тест можна буде здати не раніше, ніж наступного дня після того, як хвора на COVID-19 особа буде звільнена від подальшої самоізоляції.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: