• Головна
  • Новини
  • У Польщі провели пікнік для українських та польських дітей

19.06.2024, 20:39

У Польщі провели пікнік для українських та польських дітей

Учасниками згаданого пікніка спільно з польськими однолітками також були українські діти.

На запрошення директора «Карітас» Ченстоховської архієпархії РКЦ о. Марека Батора консульський агент Валентина Кузьмін взяла участь в інтеграційному пікніку «Краплинка добра», який відбувся 19.06.2024 року у м. Ченстохова Сілезького воєводства. Учасниками згаданого пікніка спільно з польськими однолітками також були українські діти. Після повномасштабного військового вторгнення рф в Україну 24.02.2022 року майже 100 вихованців українських дитячих будинків евакуйованих з тимчасово окупованих територій знайшли тимчасовий прихисток і турботу саме в Ольштинському осередку «Карітас» Ченстоховської архієпархії РКЦ.

Користуючись нагодою Валентина Кузьмін під час своєї вітальної промови висловила щиру подяку директору о. Мареку Батору та усьому високопрофесійному й турботливому колективу «Карітас» Ченстоховської архієпархії РКЦ за вагому благодійну допомогу юним громадянам України у цей трагічний для нашої держави час.

Перебуваючи в осередку, українська дипломатка мала можливість поспілкуватися з дітьми та їхніми вихователями щодо умов проживання, організації навчального процесу й дозвілля, забезпечення актуальних потреб.

Окрім подарунків та смаколиків, організатори свята також підготували для діток широку анімаційну програму, цікаві конкурси, вікторини, ігри в тематичних наметах і розваги спільно з пожежниками й поліцейськими, які традиційно є партнерами даного свята й долучаються до його підготовки.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: