15.08.2019, 19:36

У Польщі просять відновити рух поїзда Здолбунів-Холм

Мер польського міста Холм звернувся до місцевого Міністерства інфраструктури та залізничної компанії, аби відновити курсування поїзда Здолбунів-Холм по всій довжині маршруту. Наразі поїзд з українського міста доїжджає лише до кордону з Польщею.

Про це повідомило Громадське з посиланням на «ЦТС».

Курсування поїзда, який належить Укрзалізниці, зупинили через те, що польські митники вимагали платити податок за ввезення пального у паливних баках поїздів.

У польському Мінінфраструктури зазначили, що саме українська сторона припинила курсування поїзда зі Здолбунова і це негативно вплинуло на пасажирське сполучення між Україною та Польщею. Водночас там зазначили, що проводять переговори з Україною щодо відновлення курсування поїздів.

10 червня 2019 року стало відомо, що маршрут поїзда Здолбунів-Холм змінили через проблеми Укрзалізниці з польською митницею. Тепер поїзд доїжджатиме лише до кордону з Польщею.

В Укрзалізниці повідомили, що польські митники вимагали плату мита за пальне у поїзді, обсяг якого перевищує 200 літрів. Така норма прописана у польському законодавстві, проте Укрзалізниця з нею не погоджується.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: