• Головна
  • Новини
  • У Польщі дозволили сезонним працівникам відбувати карантин, збираючи полуницю

13.05.2020, 14:52

У Польщі дозволили сезонним працівникам відбувати карантин, збираючи полуницю

Головна санітарна інспекція Польщі оголосила умови, за яких сезонні працівники з України зможуть одночасно працювати у фермерських господарствах і відбувати карантин.

Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на gis.gov.pl, це означає, що працівникам з України, які зараз приїжджатимуть на сезонні роботи до Польщі, дозволили відбувати 14 днів карантину безпосередньо за роботою при збиранні або переробці врожаю. 

Умови, які висунули фермерам та приїжджим працівникам

  • Кожен, хто зараз приїжджатиме на сезонні роботи до Польщі потраплятиме до Реєстру приїжджих.
  • Приїзд сезонних працівників до конкретного господарства має відбуватися організованим транспортом (роботодавця або найманим) з дотримання всіх санітарних процедур.
  • Час дороги не повинен бути довший, ніж 24 години з моменту перетину кордону. 
  • Роботодавець повинен надати іноземцю письмову інформацію щодо його обов’язків, карантину та дій у випадку зараження. 
  • 14-денний карантин працівник повинен відбути на території господарства. А роботодавець зобов’язаний повідомити про це повітовому санітарно-епідеміологічному управлінню.
  • Після приїзду працівник повинен пройти тест на коронавірус. Заплатити за нього має роботодавець.
  • У випадку позитивного результату працівник повинен залишити господарство і перебувати в ізоляції.
  • Під час карантину працівник може працювати, однак не може виходити за межі господарства, а контакти з іншими людьми повинні бути обмежені до мінімуму. 
  • Після 7 днів карантину можна буде виконати повторний тест. Якщо він буде негативний, то працівника звільнять з решти частини карантину.


Також санепідемслужба Польщі наголосила, що сезонний працівник має отримати від господарства засоби гігієни та безпечні умови проживання. Приміщення повинно провітрюватися та бути продезинфікованим. У випадку великої кількості працівників слід передбачити окремі входи для невеликих груп людей - до максимум 10 працівників, а їхнє перебування організувати таким чином, щоб групи не контактували між собою під час роботи та поза нею. 

Порадили також щонайменше раз на день міряти працівникові температуру. У випадку, якщо вона буде вищою за 37 градусів, людину до роботи допускати не повинні. Сама ж робота має бути організована в невеликих групах людей зі збереженням щонайменше півтораметрової відстані між ними. Крім цього, працівникам рекомендують збирати ягоди та овочі, переробляти їх із закритими носом і ротом та в одноразових рукавичках. 

У випадку, якщо у працівника на робочому місці з'являються симптоми, схожі до коронавірусу, його треба буде негайно відсторонити від роботи та перевезти індивідуальним транспортом до місця проживання.

Нагадаємо, консульства Польщі в Україні почали приймати документи тільки з метою отримання віз для виконання сільськогосподарських та садівничих робіт, а також міжнародних перевезень.

Фото - збір урожаю полуниці в Польщі. gazetaolsztynska.pl

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: