• Головна
  • Новини
  • У Польщі автобус Познань - Херсон потрапив у ДТП - загинуло 6 громадян України

06.03.2021, 08:50

У Польщі автобус Познань - Херсон потрапив у ДТП - загинуло 6 громадян України

Сьогодні, 6 березня, приблизно о 1 годині ночі у Польщі, на автостраді A4 рейсовий автобус Познань - Херсон потрапив у ДТП - загинуло 6 громадян України.

Про це в Twitter повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Зокрема, Олег Ніколенко повідомив: "Поблизу м. Кашице рейсовий автобус Познань - Херсон потрапив у ДТП. 6 громадян України загинули, 15 госпіталізовані. Консули виїхали на місце події, взаємодіють із місцевою владою і лікарнями для надання консульської допомоги українцям та з’ясування усіх обставин аварії".

Тим часом польське видання RMF24 поінформувало, що автобус звалився у канаву з невисокого віадука, проламавши металеву огорожу.

 Всього в автобусі, який їхав в керунку міста Перемишля, в бік українського кордону, перебувало 57 осіб, зазнали поранень 34 людини.  

Для перевезення постаждалих було залучено два вертольоти: один - Повітряної рятункової швидкої допомоги, другий - військовий.

Українці, які не постраждали, були доправлені до місцевої школи. 

Згодом МЗС України уточнило, що загинуло 5 громадян України.

На місці аварії вдалося встановити особи трьох загиблих із п'яти. Вони мали при собі документи. Це - одна жінка та двоє чоловіків. Двох жертв, що залишились, буде встановлено. 

"Аварія може бути наслідком, наприклад, його необережності або засинання за кермом, неправильного або пізнього маневру, - сказала польська прокурорка Старжецька. - На даний момент жодна з цих можливостей не може бути виключена або однозначно підтверджена. Ми перевіряємо всі", також згодом повідомило РАР.

Долучений для розслідування тахограф показує, що водій автобуса їхав зі швидкістю 96-97 км на годину безпосередньо перед аварією, але безпосередньо перед аварією швидкість транспортного засобу впала з 95 до 45 км на годину. Також відомо, що автобус вдарив  у захисний бар’єр, після чого перекинувся на правий бік і скотився схилом.

Обидва водії були тверезими. У них також брали кров, в т.ч. на наявність наркотиків та інших алкоречовин. Початкові тести не показали жодних доказів їхньої присутності. Обоє живі. 

Фото - rmf24.p і РАР

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: