23.09.2019, 19:52

У НАБУ застерегли Зеленського від дезінформації

Рада громадського контролю Національного антикорупційного бюро закликав президента Володимира Зеленського не поширювати дезінформацію про повноваження органу. Відповідну заяву у понеділок, 23 вересня, було опубліковано на сайті Ради.

Таким чином громадські відповіли на сьогоднішнє відеозвернення президента, в якому він закликав українців повідомляти про корупційні злочини на гарячу лінію НАБУ, пишуть Українські новини.

У Наглядовій раді нагадали, що детективи Бюро займаються тільки корупційними правопорушеннями, які були вчинені вищими посадовими особами і становлять загрозу національній безпеці, про що не сказав у своєму зверненні президент. А корупційні злочини розслідують не тільки детективи НАБУ, але також і поліція України, і Держбюро розслідувань.

"Через помилкову інформацію про повноваження Бюро гаряча лінія НАБУ буде перевантажена дзвінками про порушення, які не підслідні органу. Такі дії глави держави можуть призвести до дестабілізації роботи Бюро і викликати шквал негативу населення в зв'язку з тим, що більшість громадян не є фахівцями в Кримінальному процесуальному кодексі України і повністю довіряють словам Президента. Отже, громадяни будуть вимагати від органу розслідування справ, які йому не підслідні", - йдеться в повідомленні.

У наглядовій раді також закликали президента розтлумачити сферу відповідальності НАБУ і вказати, що з приводу корупційних злочинів, які не входять в компетенцію НАБУ, треба звертатися в Нацполицию, ДБР та СБУ. А також запропонували розглянути пропозицію про створення універсальної гарячої лінії для повідомлень про корупцію.

Нагадаємо, Зеленський закликає громадян масово "стукати" в НАБУ на корупціонерів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: