• Головна
  • Новини
  • У Москві затримали 256 учасників найбільшої за 8 років акції протесту

11.08.2019, 12:51

У Москві затримали 256 учасників найбільшої за 8 років акції протесту

Понад 250 осіб затримано в центрі Москви на масових гуляннях, які почалися відразу після мітингу на проспекті Сахарова, який відбувся у суботу.

Про це повідомляє в неділю "Ехо Москви", - пише Укрінформ.

"ЗМОПН і поліція затримали понад 250 чоловік у центрі Москви на масових гуляннях, які почалися відразу після мітингу на проспекті Сахарова. Це була найбільша акція протесту за 8 років. Мітинг узгоджений з владою, за оцінками «Білого лічильника» зібрав 50 тисяч осіб", - йдеться в повідомленні.

Багатьох людей силовики затримали неподалік від будівлі адміністрації президента РФ. Туди групи мітингувальників прийшли після закінчення акції на проспекті Сахарова. Біля пам'ятника героям Плевни зібралися сотні людей. ЗМОП і поліція хапали учасників прогулянки на вулиці Маросейка, Солянка і Забєліна, в Лубянском проїзд і Іллінському сквері. Групу молодих людей затримали в елітному готелі Custos, де вони намагалися сховатися від силовиків. Персонал готелю, який, за даними Фонду боротьби з корупцією, належить першому заступнику мера Москви Наталії Сергуниной, не перешкоджав затриманню. Навпаки, судячи з відео, розміщеного в соцмережах, персонал вказував змопівцям, де зникли молоді люди.

Затриманих розвезли по різних відділеннях. У Відділ внутрішніх справ (ВВС) «Котловка» приїхали слідчі. У затриманих відібрали мобільні телефони, не давали води. У відділі поліції «Академічний» тих, хто туди потрапив, допитували співробітники в цивільному, одного неповнолітнього не відпустили навіть незважаючи на приїзд у відділення його матері. В інших відділеннях у затриманих примусово брали відбитки пальців, не пускали адвокатів або забирали паспорти та їх копії. З Пресненського ВВС затриманого з вивихнутою ключицею відвезли "швидкою допомогою".

Всього в п'ятьох російських містах на акціях на підтримку чесних виборів та проти репресій були затримані, за даними «ОВС-Інфо», близько 352 особи.

Як відомо, у ході попередньої акції опозиції в Москві 27 липня було затримано близько 1,4 тис. осіб.

Фото: Anton Sergienko (RFE/RL)

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: