• Головна
  • Новини
  • У Мінекономіки назвали собівартість газу, що видобувається в Україні

09.10.2021, 11:10

У Мінекономіки назвали собівартість газу, що видобувається в Україні

Собівартість українського газу (газу, який видобувається безпосередньо в Україні) становить близько 3 тисяч гривень за тисячу кубометрів, інакше кажучи, один кубометр обходиться в три гривні.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Олексій Любченко під час свого виступу у Верховній Раді, передає "Слово і Діло".

За його словами, уряд очікує, що у 2022 році українські підприємства будуть купувати газ за ціною в 350 доларів за тисячу кубометрів (понад 9,2 тис. грн за поточним курсом).

«Собівартість українського газу - трохи понад 3 тисячі гривень, а в балансі споживання український газ займає половину» - пояснив він.

Втім, за словами Любченка, у порівнянні з цінами на газ у Європі, де ринкова вартість тисячі кубометрів перевищує 55 тис.грн, це буде вигідно для промисловості.

Тим часом на тлі російських обіцянок біржова ціна на газ в Європі в четвер, 7 жовтня, за тисячу кубометрів. При тому, що весь тиждень вартість палива перевищувала цю позначку.

Це сталося після того, як компанія Nord Stream 2 AG заявила про початок заповнення газом першої нитки газопроводу «Північний потік-2». А Данське енергетичне агентство повідомило, що перша нитка ПП-2 отримала всі дозволи та може почати функціонувати.

Нагадаємо, в середу, 6 жовтня, ціна на газ в Європі різко виросла до нового історичного рекорду – 1900 доларів за тисячу кубометрів. У вівторок вартість газу вперше подолала 1400 доларів. При цьому в понеділок, 4 жовтня, ціна на природний газ в Європі на біржі ICE трохи знизилася - майже на 70 доларів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: