• Головна
  • Новини
  • У Маріїнському палаці в Києві відбудеться саміт Україна – ЄС

08.07.2019, 09:02

У Маріїнському палаці в Києві відбудеться саміт Україна – ЄС

21-й саміт Україна – Європейський союз відбудеться 8 липня у Києві. Захід розпочнеться у Маріїнському палаці в другій половині дня. Про це інформує Офіс президента України.

Зокрема,  на 16:15 запланована зустріч Президента України Володимира Зеленського, Президента Європейської ради Дональда Туска та Президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера з представниками ЗМІ. 
Також серед запрошених - голова Європейської ради Дональд Туск. Останній учора. 7 липня, побував разом із президентом України Володимиром Зеленським на Донбасі.

Очікується, що будуть обговорені безпекові питання, перебіг політичних, економічних і соціальних реформ, стан імплементації положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Прануються, що за результатами саміту буде ухвалено спільну заяву.

Експертка брюссельського European Policy Centre Аманда Пол очікує (пише Німецька хвиля)  що Туск, який "є великим другом України, задумав щось особливе, що він скаже на саміті". Наступник Туска уже відомий - з 1 грудня його замінить нинішній в.о. прем'єра Бельгії Шарль Мішель. Скоро залишить свою посаду і Юнкер, а також керівниця дипломатії ЄС Федеріка Могеріні та єврокомісар з політики сусідства Йоганнес Ган - вони також будуть у Києві 8 липня.

Також вона вказала на те, що перед нинішнім самітом між Києвом і Брюсселем велися вже традиційні дискусії щодо "європейських прагнень" і "європейського вибору" України. У 2017 році саміт завершився без ухвалення декларації, оскільки Нідерланди не хотіли, аби в її тексті згадувалися ці слова. У 2018 році комюніке ухвалили з цими словами. Станом на вечір п'ятниці (5 липня) роботу над декларацією тільки завершили. Точицький сподівається, що "це може бути один із найкращих документів самітів".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: