09.07.2019, 16:25

У Мальського "медовий місяць" і гора проблем

Сьогодні, 9 липня, у приміщенні Львівського палацу мистецтв (вул. Коперника, 17) відбулася відкрита зустріч нового голови Львівської облдержадміністрації Маркіяна Мальського з представниками громадських рад Львівщини, об`єднань роботодавців та профспілок.

Зал був переповнений. Маркіян Мальський розпочав із розповіді про себе. Про те, що він вчився закордоном, що 12 останніх років живе у Львові і що не збирався у владу.

З того, що найбільше вразило його за ті кілька днів, що він обіймає посаду голови Львівської ОДА, це навала проблем в області  і нескінченні наради.

Прозвучало чимало запитань, прохань і порад. Але загалом можна зробити висновок, що Львівщина прийняла вибір Президента України Володимира Зеленського.

Згодом прес-служба Львівської ОДА у повідомленні про зустріч процитувала Маркіяна Мальського: «Я готовий прямо працювати з кожним, знову ж таки з розумінням пріоритетності проблем. Сподіваюсь на вашу підтримку  в цій роботі. Адже у нас з вами одна ціль - безпечна, розвинута, гарна, спокійна, інтелігентна і виважена Львівщина». 

«Такі зустрічі є дуже корисні, адже громадськість може поставити будь-які запитання. Я новопризначений службовець, тому розумію, що люди хочуть побачити тих людей, які будуть виконувати ті чи інші функції держави. І відповідно, ми працюватимемо в тому числі в тих напрямках, які тут озвучували. Я дякую усім, хто сьогодні був присутній та готовий до таких зустрічей в подальшому. Нам потрібна системна робота, тому що, справді, індивідуальних проблем є багато, але «лікуючи» кожну індивідуальну проблему, ми не матимемо достатньо ресурсів, щоб системно підійти до їх вирішення. Окрім індивідуальних також є багато стратегічних питань, по них буде проведено аудити відповідно кожного департаменту управління і так далі. Відтак, разом з експертними групами, членами Громадської ради ми зробимо роботу над тим, щоб були системні стратегічні зміни.  Буде визначено по декілька ключових напрямків. І відповідно після того, як експертні групи, члени Громадської ради, фахівці департаментів і управлінь сформулюють конкретні рекомендації, я пізніше зможу контролювати їх виконання», - зазначив Маркіян Мальський.

Додамо, що під час зустрічі порушили актуальні питання, серед яких підтримка місцевого товаровиробника, людей з інвалідністю, сімей бійців ООС та учасників АТО, питання містобудування, медицини, освіти, проведення культурних заходів, розвиток економіки та інвестицій в області.  

Нагадаємо, що після акції протесту представників Громадських рад Львівщини «Ні кулуарним призначенням!» з усіх кандидатів на посаду голови Львівської ОДА оприлюднених Президентом України Володимиром Зеленським, лише Маркіян Мальський висловив готовність до проходження «народного поліграфу», щоквартального публічного звіту та відкритих громадських обговорень.

Також додамо, що головою Львівської ОДА Маркіян Мальський став на фоні негативних статистичних даних. Зокрема, індекс промислової продукції у січні - травні цього року порівняно із січнем – травнем 2018-го у Львівській області становив 96,5%.

Тобто з початку року обсяг промислового виробництва в області зменшився на 3,5%.

Водночас на Львівщині різко зріс загальний борг із зарплати - до 156 млн грн. Так, на 1 червня 2019 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати працівникам у Львівській області становила 156 млн грн, що у 2,1 раза (на 81,9 млн грн) більше відносно 1 травня 2019 року та у 2,1 раза (на 80,5 млн.грн) − відносно 1 січня 2019 року.

 Довідка.

Мальський Маркіян Маркіянович народився у Львові. Адвокат, кандидат юридичних наук, партнер, голова Західноукраїнської філії Адвокатського об’єднання Arzinger, член різноманітних професійних юридичних асоціацій - АПУ, УАА, IBA. ABA, LCIA, CIArb, ASA,YAAP та інших.

Спеціалізується на наданні юридичної підтримки в інвестиційних проектах (нерухомість, комерційні, корпоративні справи), а також представництві в судових органах України інтересів клієнтів і вирішенні спорів в порядку міжнародного комерційного і інвестиційного арбітражу.  Має значний досвід у вирішенні корпоративних спорів в енергетичній галузі, договірних спорів, купівлі-продажу та наданні послуг, спорів з нерухомості, приведенні у виконання іноземних судових і арбітражних рішень, операціях з нерухомості та M&А.  Брав участь у розгляді спорів за регламентами ICSID, ICC, SCC, UNCITRAL, LCIA і MKAC

Автор 3 книг, більше 100 наукових статей та понад 300 публіцистичних статей і коментарів.

27 жовтня 2016 р. у Міністерстві закордонних справ України Маркіянові Мальському вручили екзекватуру про призначення Почесним Консулом Республіки Австрії у Львові

Володіє англійською, німецькою, польською, російською, французькою мовами. 

Одружений, виховує 2 синів".


 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: