• Головна
  • Новини
  • У МОЗ просять не фотографувати тварин і частини тіла у додатку «Вдома»

12.05.2021, 13:45

У МОЗ просять не фотографувати тварин і частини тіла у додатку «Вдома»

У Міністерстві охорони здоров'я помітили, що деякі користувачі фотографують техніку, частини тіла і тварин у додатку для самоізоляції «Вдома». Просять так не робити.

Про це на брифінгу 12 травня заявив заступник міністра охорони здоров'я Ярослав Кучер, передає Громадське.

Додаток «Вдома» призначений для контролю самоізоляції під час пандемії. Застосунок регулярно просить людину сфотографуватися, щоб підтвердити, що вона справді на ізоляції.

«Люди фотографують дітей, тварин, себе в дзеркалах, свої фотографії, частини тіла, комп’ютери, іншу техніку. І, звісно, що виникають питання, пов’язані з тим, що щось не спрацьовує під час верифікації», — зазначив Кучер.

За його словами, іноді люди, які зробили неправильне фото, звертаються до контакт-центру МОЗ через проблеми з верифікацією. Кучер попросив не бавитися з додатком, щоб не доводилося турбувати контакт-центр.

«Кожен такий дзвінок можливо відриває операторів контактного центру від нагальніших питань, наприклад, пов'язані з госпіталізацією людей», — сказав заступник міністра.

Нагадаємо, з 22 березня від усіх іноземців, які хочуть в’їхати на територію України, почали вимагати ПЛР-тест на коронавірус. Громадянам України не можуть відмовити в перетині кордону, однак тепер українці мають іти на самоізоляцію з додатком «Вдома», якщо в них нема негативного результату тесту.

«Якщо у громадян України під час перетину кордону немає на руках негативного ПЛР-тесту на COVID-19, вони мають встановити додаток "Дій вдома", відправитися на самоізоляцію, здати ПЛР-тест в Україні, отримати негативний результат, і тоді адміністратори додатку "Дій вдома" знімуть їх з самоізоляції», — пояснювали в ДПСУ.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: