27.12.2020, 16:17

У Львові згадають музичну династію Штраусів

Сьогодні третій концерт незвичного проєкту "Диригенти. Українською".

Сьогоднішнього вечора – 27 грудня – "Новорічний Гала-Штраус" у Львівській національній філармонії ім. М. Скорика у виконанні філармонійного Академічного симфонічного оркестру під батутою Тараса Ленька  стане заключним у проєкті "Диригенти. Українською" цього року. Однак сам проєкт, який активно набирає обертів,  триватиме і далі. Принаймні, організатори мають як перелік імен, так і план концертів не тільки на цей концертний сезон, а  й на наступний, інформує "Еспресо.Захід".

Як за попередньої нагоди розповів нам ініціатор ідеї "Диригенти. Українською", директор Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії Михайло Сосновський, проєкт покликаний в координатах Львова об'єднати  молодих талановитих диригентів з усієї України і дати їм шанс заявити про себе. Нинішній концерт – це вже третій концерт у цьому проєкті. Першим диригувала Маргарита Гринивецька з Одеси, другим – львів'янин Ігор Муравйов, і ось нині – Тарас Ленько.

Уродженець Львівщини Тарас Ленько від 2011 року є диригентом-асистентом оркестру K&K Philharmoniker. У  2013 році він успішно дебютував і продовжує виступати як диригент в Україні та за її межами. Маючи можливість творчого спілкування з багатьма австрійськими диригентами, Тарас Ленько чимало перейняв від них, зокрема щодо виконання  музики австрійців. А музика династії Штраусів, що за свою святковість і захоплення життям, до нового року пасує найкраще, дасть йому можливість продемонструвати землякам уже свої власні вміння.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: