• Головна
  • Новини
  • Львів'янка Оксана Линів отримала Саксонську премію Моцарта

21.10.2021, 13:33

Львів'янка Оксана Линів отримала Саксонську премію Моцарта

Премію Саксонського Моцартівського товариства Mozartpreis 2021 вручили у середу, 20 жовтня 2021 року, о 19.30 у церкві Святого Маркуса в Кемніці ( Німеччина) під час святкового концерту.

Про це Оксана Линів написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Буквально декілька хвилин назад ми мали честь отримати престижну Саксонську премію Моцарта 2021, яка була присуджена мені та нашому Молодіжному симфонічному оркестру України/YsOU", - йдеться у повідомленні.

Вручення провела д -р. Габріелє Рамзауер, директорка архіву Моцартів в Зальцбурзі та директорка музеїв Моцарта Міжнародної фундації Моцартеум Зальцбург. Премію урочисто передала міністерка культури Саксонії Барбара Клєпш.

У зв’язку з обмеженнями через пандемію, Молодіжний симфонічний оркестр України не зміг виступити в Кемніці у повному складі. Та все ж, святковий концерт відбувся за участі музикантів оркестру, які навчаються в Європі.

Диригентка подякувала запрошеному солісту, українському піаністу Антонію Баришевському, який виконав велику сольну програму з творів українських композиторів. Крім того, за участі молодих музикантів Тараса Зданюка (скрипка) / Анни Макарової (альт) / Анастасії Мякушко (віолончель) прозвучав один з найвідоміших камерних творів В.А.Моцарта Фортепіанний квартет № 1 KV 478.

На завершення концерту українські музиканти приєдналися до Молодіжного оркестру "100 дітей Моцарта", що стало символом музичного об'єднання без кордонів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: