• Головна
  • Новини
  • Імітація чи навчання: у Львові обурені введенням дистанційного навчання в початковій школі

Наталя Тимчій

політик

Громадська діячка, львів'янка.


03.11.2021, 13:35

Імітація чи навчання: у Львові обурені введенням дистанційного навчання в початковій школі

У Львові зареєстрували петицію щодо необхідності відновлення очного навчання для школярів. Вже за 12 годин вона набрала необхідні для розгляду депутатами 500 голосів. А сьогодні під стіни мерії з аналогічною вимогою прийшли обурені батьки.

Нагадаю, що вересні в постанову КМУ № 1236 були внесені зміни, які дозволяли роботу освітніх закладів в червоній зоні за умови 100% вакцинації колективу. Зі свого боку міністерство освіти рекомендувало продовжити осінні канікули у школах до 7 листопада. Втім у Львові вирішили по своєму - запровадили дистанційне навчання для усіх школярів – з 1 по 11 класи.

Це поставило батьків, особливо учнів молодших класів у скрутне становище, кажу це як мама трьох учнів молодшої школи!

Фактично весь навчальний процес учнів молодших класів лягає на батьків – потрібно під’єднати ZOOM, подивитися безліч завдань в Classroom, а потім ще на Viber приходить домашнє завдання. Далеко не всі діти, що навчаються у початковій школі здатні самостійно виконати всі ці операції. Виходить так, що під час такого «навчання» біля дитини постійно повинен бути хтось із дорослих. Як наслідок, батьки, які працюють, змушені перебуваючи на роботі, «сидіти на телефонах» щоб хоч якось проконтролювати, як же навчаються їхні діти. Також великою проблемою є те, що діти позбавлені спілкування та фізичної активності, адже не працюють гуртки та спортивні секції.

Хотілося б також знати, чи забезпечило місто технічні можливості для дистанційного навчання малозабезпеченим та багатодітним родинам нашої громади, адже далеко не всі сім’ї можуть дозволити собі придбати необхідні ґаджети, особливо якщо їх потрібно мати кілька. Те ж саме стосується і вчителів, які не можуть похвалитися високими зарплатами.

Не можу не згадати в цьому контексті і «епопею» з вакцинуванням працівників шкіл. Впродовж багатьох місяців ми спостерігали за тим, як їх цькували, всіляко змушуючи вакцинуватися, мотивуючи тим, що це дасть можливість повноцінно працювати школам, навіть у «червоній» зоні. Працівників шкіл закликали до свідомості і паралельно погрожували мало не звільненням. І ось, коли більшість, переживши чимало принижень, вакцинувалися, влада запроваджує дистанційне навчання для усіх без винятку.

Таке рішення, особливо щодо учнів початкових класів, виглядає щонайменше нелогічним і матиме вкрай негативні наслідки для навчання, а найголовніше - здоров’я дітей.

Звертаюсь до мера Андрія Садового дослухатись до звернень батьків учнів молодшої школи отримати рівні можливісті здобувати освіту у місті Львові!

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: