24.08.2021, 11:57

У Львові відбувся Марш нескорених. Фото. Відео

Сьогодні, 24 серпня, в День Незалежності України, у Львові втретє відбувся Марш нескорених. Учасники ходи пройшли від Личаківського кладовища до Меморіалу Героїв Небесної Сотні. До події долучилися військові, волонтери, представники влади, родини Героїв та активні мешканці міста.

Про це повідомила пресслужба міської ради Львова.

Ініціатором проведення Маршу нескорених є ветеран 93-ї механізованої бригади «Холодний Яр» Артур Кирєєв.

Сформована колона спершу пройшла вулицями Мечникова та Личаківською до Військово-медичного клінічного центру Західного регіону. На території шпиталю пролунав Державний Гімн.

«Коли ми вітаємо один одного з Днем Прапора і сьогодні з Днем Незалежності, ми звичайно бажаємо твердості, всім здоров`я і розуміти ту мить, в якій ми живемо, що незалежність не дається раз і на все життя, за неї треба битись, боротись щодня. Тим більше нам, маючи таких сусідів, які завжди мають до нас претензії. Але ця боротьба вимагає самовіддачі та прикладу. Власне тут, у госпіталі, ми маємо яскравий приклад людей, наших медиків, докторів, які б`ються до останнього, щоб наші хлопці, наші військові вернулись до нормального життя. Велика вам подяка, усьому колективу, бо ви – найкращі, ви показуєте приклад для нас усіх. Ми вас любимо і шануємо», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, від громади міста Львова подякою відзначено працівника Збройних Сил України, медичну сестру-анестезиста Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Марію Лудзян, а також майора медичної служби, начальника хірургічного кабінету Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Павла Ніколаєва.

«З нагоди Дня Прапора та Дня Незалежності начальнику госпіталю даруємо цей маленький, але дуже цінний прапор, щоб він завжди був з вами, він у вас в серці, але ще буде на лацкані», - додав мер міста Андрій Садовий та вручив значок «Прапор України» керівникові Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

До кожної подяки також від міста передбачена премія у сумі 5 тис грн.

Опісля учасники прибули до Меморіалу Героїв Небесної Сотні, де відбулося урочисте підняття Державного Прапора. Тут також було відслужено панахиду. Аби вшанувати Героїв, присутні запалили лампадки. Організатори подякували і вручили нагороди волонтерам. 

Як розповідають організатори, метою заходу є не лише вшанування пам'яті Героїв, які поклали своє життя у боротьбі за територіальну цілісність України, а й моральна підтримка тих військових, котрі сьогодні боронять українські кордони на Сході.

Нагадаємо, з нагоди 30-річчя Незалежності України у Львові відбувається низка святкових заходів.

Фото - Львівська міська рада.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: