• Головна
  • Новини
  • У Львові відбулася акція на підтримку політв’язнів у Білорусі

12.10.2020, 13:23

У Львові відбулася акція на підтримку політв’язнів у Білорусі

Близько 30 листівок отримають білоруські політв’язні, які перебувають в СІЗО через участь у мирних протестах.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

11 жовтня, на площі Ринок, пройшла акція "Вони боролись за свободу Білорусі!". Організаторами стали молодіжна організація "Фундація регіональних ініціатив (ФРІ) Львів" та благодійний фонд "Наш дім". Протягом чотирьох годин львів’янам та гостям міста пропонували залишити на листівках слова підтримки для білоруських політв'язнів.

"Я зв’язався з представником білоруської діаспори у Львові Олексієм, який представляє БФ "Наш дім". Ми дійшли висновку, що потрібно зробити такий жест й акцентувати увагу на проблемі білоруських політв’язнів. На той момент їх було 77, і за кілька днів це число збільшилось", – каже організатор та голова "ФРІ Львів" Нікіта Курицин.

Хлопець розповідає, що вони встановили великий банер, на якому були зображення політичних в’язнів та два плакати з написами "Вони боролись за свободу Білорусі" для привернення уваги. На самих листівках, які пропонували людям, були зображені місця у Львові з білоруською символікою. Підписали близько 30 таких зображень, які БФ "Наш дім" найближчим часом передасть затриманим в місця ув’язнення.

Нікіта Курицин додає, що часто, крім львів’ян, приходили самі білоруси, що сприяло розвитку їх спільноти. Вони знайомились між собою, обмінювались контактами та додавалися в спільні групи.

Додамо, що схожі акції планують провести й в інших містах України.

Нагадаємо, що Україні спростять залучення до роботи білоруських фахівців. Документ покликаний сприяти розвитку інвестиційного потенціалу України та залученню висококваліфікованих ІТ-спеціалістів та інноваторів.

Фото - Нікіта Курицин

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: