• Головна
  • Новини
  • У Львові судитимуть шахраїв, що вкрали нерухомості на 11 млн грн

26.11.2020, 14:32

У Львові судитимуть шахраїв, що вкрали нерухомості на 11 млн грн

У Львові судитимуть зловмисників, підозрюваних у масштабних незаконних оборудках з нерухомістю.​​​​​​​  Як встановили правоохоронці, за два роки учасники злочинної групи у шахрайський спосіб, використовуючи підроблені документи,  перепродали п’ять приміщень у Львові на загальну суму майже 11 мільйонів гривень. Від їх злочинних дій постраждало шестеро осіб.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Учасників злочинної групи, мешканців Львова та Києва віком від 32 до 60 років, викрили співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів (відділу детективів) слідчого управління спільно з оперативниками управління карного розшуку поліції Львівщини, співробітниками департаменту карного розшуку Нацполіції України, за процесуального керівництва прокуратури Львівської області.

Також встановлено, що організаторами «схеми» були двоє рідних братів, мешканці Львова. Вони виготовляли фальшиві документи власників квартир, котрі протягом тривалого часу не проживали у своїх помешканнях, після чого підробляли правовстановлюючі документи на їх нерухоме майно і через підставних осіб реалізовували ці квартири. При цьому зловмисники підбирали малозабезпечених осіб або осіб без постійного місця проживання, які ставали новими фіктивними «власниками» помешкань.

14 травня поліцейські затримали чотирьох учасників організованого злочинного угруповання в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України після укладання ними чергового договору купівлі-продажу на квартиру від імені фіктивного власника. Судом обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили у зловмисників вогнепальну зброю та речові докази, які підтверджують їх незаконну діяльність – печатки, штампи, документи, бланки, фотокартки та інше.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.3,4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та ч.3 ст.28, ч.3,4 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, завершене. Сьогодні, 26 листопада, обвинувальні акти відносно трьох зловмисників скеровані на розгляд суду.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: