26.08.2021, 19:50

У Львові стартував 5-ий міжнародний фестиваль LvivMozArt

У Львівській опері святковим концертом-відкриттям розпочалась одна з найяскравіших музичних подій року – 5-ий міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt. Для слухачів звучали прем'єра Першої кантати Франца Ксавера Моцарта, патрона та ідейного натхненника фестивалю, а також найвідоміші арії з творів інших знакових європейських класиків – Вольфганга Амадея Моцарта та Дмитра Бортнянського.

Старт заходу дали арт-директорка фестивалю Оксана Линів, міський голова Львова Андрій Садовий та інші представники місцевої влади, йдеться на сайті Львівської міськради.

«Круто жити у місті, де можна час до часу вдягати метелик і слухати фантастичну музику. MozArt, який Оксана Линів започаткувала і привезла до Львова, – це щось особливе. Про це вже говорить весь світ. Ну, що подарувати? Ордени, медалі… – це все вже є. Я вирішив від нашої громади подарувати серце. Його виготовив наш «Світоч». Оксано, дуже вас прошу, з’їжте це серце з тими людьми, яких ви сильно-сильно любите. І ми вас щиро любимо!», – сказав Андрій Садовий та вручив Оксані Линів символічне шоколадне серце.

Серед солістів вечора: Юлія Марія Дан (сопрано, Румунія-Німеччина), Константин Деррі (контртенор), Михайло Малафій (тенор), Володимир Шинкаренко (бас), Маріанна Цвєтінська (сопрано). Оркестр – Львівської національної опери. Диригувала Оксана Линів.

До слова, Першу кантату Франца Ксавера Моцарта понад 200 років вважали втраченою, тож його віднайдена в Берлінській державній бібліотеці партитура стала цінною знахідкою.

Нагадаємо, LvivMozArt цьогоріч приурочений до 230-ліття з дня народження Франца Ксавера Моцарта – композитора, піаніста та диригента, життя якого було тісно пов’язане зі Львовом. Тема фестивалю – рефлексії класики в сучасності. Цьогорічна подія розкриватиме тему синтезу мистецтв, синергію академічної музики та інноваційних технологій, а також запропонує прочитання класичних творів молодими виконавцями. Триватиме фестиваль до 29 серпня.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: