• Головна
  • Новини
  • У Львові сталася перша ДТП за участю електросамоката. Поліція просить допомоги законодавців

17.09.2019, 16:46

У Львові сталася перша ДТП за участю електросамоката. Поліція просить допомоги законодавців

У Львові сталася перша дорожньо-транспортна пригода за участю електросамоката

Вчора у Львові на вулиці Дзиндри відбулася дорожньо-транспортна пригода між автомобілем Marcedes-Benz та електросамокатом.

В результаті зіткнення постраждав 36-річний власник самоката, повідомляє пресслужба Патрульної поліції Львівської області. Його госпіталізували до 8-ої лікарні міста Львова.

На даний момент законодавець не визначився з юридичним статусом електросамокатів, а тому їх не можна віднести ні до пішоходів, ні до велосипедів, ні до транспорту теж. Тобто їх не можна віднести до жодної категорії, - зауважує пресслужба місцевої поліції.

Тому патрульна поліція рекомендує в першу чергу власникам таких новомодних засобів пересування насамперед подбати про власну безпеку та пам’ятати, що, як не як, вони - учасники дорожнього руху, хоча і з невизначеним статусом. "А тому подбайте про свою безпеку, як це роблять велосипедисти: шоломи, наколінники та ін. Також не забувайте подавати сигнали іншим учасникам дорожнього руху про свої маневри", - радить поліція.

І, водночас, звертається до авто: "Водії автомобілів, якщо ви бачите, що по дорозі їде електросамокат, просимо вас дотримуватися безпечної дистанції, адже власники таких засобів пересування не є захищеними. Ставтеся один до одного з повагою, адже зупинити прогрес ми не в силі і таких засобів пересування на дорогах буде все більше".

Зі свого боку управління патрульної поліції у Львівській області просить законотворців звернути увагу на цю ситуацію та внести відповідні зміни правил дорожнього руху.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: