• Головна
  • Новини
  • У Львові ще одну зупинку громадського транспорту зробили доступною

01.07.2024, 12:22

У Львові ще одну зупинку громадського транспорту зробили доступною

У Львові відремонтували та зробили доступною для маломобільних людей зупинку громадського транспорту на вул. Медової Печери. Про це повідомили у Личаківській районній адміністрації.

Зокрема, посадкову платформу замостили новою плиткою та облаштували її на одному рівні з підлогою низькопідлогового транспорту. Це  дозволить пасажирам на кріслах колісних без сторонньої допомоги потрапити в салон. Також поклали тактильну плитку і зробили пониження на пішохідних переходах поруч. Тож тепер ще одна зупинка громадського транспорту стала зручнішою та доступною для усіх.

Загалом впродовж літа у місті мають відремонтувати та зробити доступними щонайменше 17 зупинок громадського транспорту.

«Цього року районні адміністрації запланували роботи по зупинках зі значним пасажиропотоком, на яких можна значно покращити доступність без великих капремонтів», – сказав заступник керівника управління безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Зазначимо, станом на початок 2024 року у Львові нормам доступності відповідали 17% зупинок громадського транспорту. 56 % – частково відповідали нормам та 27 % – не відповідали нормам доступності.

«Доступними вважають зупинки, де є належні висота бордюру, якість покриття, відстань від бордюру до транспортного засобу, ширина та довжина зупинки, можливість громадського транспорту під’їхати до посадкового майданчика, наявність тактильної плитки, павільйону та пішохідного переходу поруч зі зупинкою.  І 17% зупинок відповідають всім цим критеріям. Зупинки, де хоча б один з вказаних показників не відповідає нормам, є частково доступними. Таких у Львові на кінець минулого року було 56%. Інфраструктура решти зупинок потребує комплексних змін для забезпечення доступності. Зрозуміло, що створити повністю безбар’єрний простір на усіх зупинках громадського транспорту в короткий термін неможливо. Але ми працюємо над цим, і маленькими, але впевненими кроками рухаємося до такої мети», – зазначила уповноважена міської ради з питань доступності Ірина Маруняк.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: