23.05.2019, 12:32

У Львові прощаються з Маркіяном Іващишиним

Сьогодні, 23 травня, о 14.00 на Личаківському кладовищі, на полі № 62, поховають засновника мистецького об’єднання «Дзиґа», одного з лідерів Революції на граніті Маркіяна Іващишина.

Зараз триває Чин похорону у Храмі Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор).

Орієнтовно о 13.00 домовину з тілом з храму понесуть на Личаківське кладовище. Колона рухатиметься за маршрутом: вул. І. Федорова — вул. Руська — вул. Підвальна — вул. Винниченка — пл. Соборна — вул. Пекарська — до Личаківського кладовища. За маршрутом похоронної процесії можливе ситуативне перекриття руху транспорту.

Маркіян Іващишин народився у вересні 1966 року у Львові. Він був активним членом Студентського братства Львова – однієї з найважливіших громадських організацій в історії України. Маркіян Іващишин був одним з провідників студентського політичного голодування у Києві, відомого, як Революція на граніті. Згодом став засновником «Мистецького об’єднання «Дзиґа», яке мало величезний вплив на культурне життя Львова та всієї України у 90-х та на початку 2000-х років.

Помер 21 травня у віці 52 років. Йому раптово стало погано, він упав на тротуарі поблизу свого дому. Причиною смерті став тромб, що обірвався.

Фото - Мирослав Пархомик

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: