• Головна
  • Новини
  • У Львові пройшла конференція акушерів-гінекологів: говорили про коронавірус

27.05.2021, 09:40

У Львові пройшла конференція акушерів-гінекологів: говорили про коронавірус

У Львові пройшла науково-практична конференція «Сучасні інновації в акушерстві та гінекології в умовах пандемії коронавірусної хвороби», організована кафедрою акушерства та гінекології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Львівським осередком громадської організації Асоціація акушерів-гінекологів України.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного університету ім. Данила Галицького, захід відбувся 21 травня.

Захід відбувся в гібридному форматі. В ній зареєструвалось для on-line участі понад 700 лікарів акушерів-гінекологів, анестезіологів, сімейних лікарів зі Львова, Києва, Рівного, Тернополя, Хмельницького, Кам’янець-Подільського та інших міст України. Під час конференції всі учасники мали можливість ставити питання доповідачам, брати участь у дискусії.

Конференцію урочисто відкрив завідувач кафедри акушерства та гінекології ЛНМУ імені Данила Галицького, член-кор. НАМН України, професор Леонід Маркін. На конференції було заслухано 9 доповідей вчених, провідних фахівців з анестезіології та акушерства і гінекології.

З доповіддю «Коронавірусна хвороба (Covid-19). Етіологія, патогенез, профілактичні заходи» виступив директор НДІ епідеміології та гігієни ЛНМУ імені Данила Галицького професор Борис Кузьмінов.

Погляд анестезіолога на надання допомоги вагітним та роділлям з коронавірусною інфекцією висловив Голова асоціації анестезіологів Львівщини, професор Ярослав Підгірний у доповіді «Анестезіологічне забезпечення операцій та інтенсивна терапія у вагітних і породілль з респіраторною хворобою Covid-19».

Серед доповідачів були також професор кафедри акушерства та гінекології ЛНМУ імені Данила Галицького Катерина Шатилович, доцент Олег Матвієнко, доцент Олена Шахова, доцент Олена Рачкевич. Надзвичайно цікавою та інформативною була доповідь завідувача відділенням екстрагенітальної патології КНП «Пологовий клінічний будинок №1 м.Львова» Юрія Мрочко, в якій він поділився власним практичним досвідом надання допомоги при коронавірусній хворобі (Covid-19) у вагітних.

По завершенню конференції її учасники прийняли резолюція, в якій зазначили необхідність створення уніфікованого Національного протоколу надання допомоги вагітним, роділям, породілям та гінекологічним хворим в умовах пандемії респіраторної інфекції SARS-Cov2 (Covid 19)із залученням провідних спеціалістів акушерів-гінекологів, анестезіологів та неонатологів.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: