06.03.2020, 23:41

У Львові пройшла акція біля Галицької митниці

Учасники акції транслювали слова Зеленського про те, що “корупція відправила митницю у нокаут”

Зранку, 6 березня, під будівлею Галицької митниці у Львові прийшли кілька десятків чоловіків. Обличчя переважно ховали під капюшонами. Вони вимагали відставки керівника регіональної митниці Володимира Цабака, пише Еспресо.

Мітингувальники принесли аудіоколонки, через які періодично лунали слова президента Володимира Зеленського, сказані ним цього тижня під час його виступу у Верховній Раді, зокрема, про те, що контрабанда відправила митницю у нокаут.

null

“Ми часто вже приходили з якимись пропозиціями, умовами – не призначайте старих корупціонерів. Обіцяли – нова структура – нові люди. Кожного разу, як приходить влада, ми сподіваємося, що будуть нові люди, які не забруднили руки в якихось кримінальних справах. На жаль, цього нема”, - зазначив один із співорганізаторів акції, представник Антимоніторингового комітету Львівщини Андрій Дробіт.

Частина мітингувальників, схоже, не до кінця розуміли, що відбувається під стінами митниці. Та за що агітують. “Те, що показують по телебаченню, то, що ми чули всі на сесії, що митниця нанесла великі збитки державі за останні якихось там пів року, - це жах. Це гірше, ніж було”, - сказав кореспондентам “Еспресо.ТВ” один із учасників акції.

null
Володимир Цабак до мітингувальників не вийшов. Адже перебував з інспекцією у містечку Городок на Львівщині.

У телефонному коментарі «Еспресо.ТВ» керівник Галицької митниці повідомив, що вважає причетними до таких акцій людей, яких нещодавно звільнили з митниці, а також тих, хто, власне, займався контрабандою. Тож дослуховуватись до їхніх вимог він не збирається.

«Близько 200 старих митників, які колись працювали на Львівській митниці, не прийняті на роботу. Як на мене, вони організовували і організовували постійні мітинги і разом з контрабандистами, разом з представниками криміналітетів, і тим самим чинять тиск на мене, - сказав Володимир Цабак.

Керівник Галицької митниці каже, що виконуватиме вимоги лише свого керівництва, а не мітингувальників, за якими, на його думку, стоять відомі в Україні контрабандисти. Тому продовжить реформувати митницю та наводити порядок на кордоні, незважаючи на різноманітні провокації.

Фото та відео - Еспресо.ТВ

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: