• Головна
  • Новини
  • У Львові посадовців Держпродспоживслужби взято під варту - визначено суми застав

25.01.2020, 14:35

У Львові посадовців Держпродспоживслужби взято під варту - визначено суми застав

Сьогодні, 25 січня, за клопотанням сторони обвинувачення Галицький Районний суд м. Львова обрав для начальника одного з управлінь Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести 168 тис грн застави.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури Львівської області.

Водночас підлеглій взятого під варту чачальника, керівниці відділу визначено міру запобіжного захожду тримання під вартою із можливістю внесення 105 тис грн застави.

Нагадаємо, йдеться про 56-річного керівника одного із управлінь Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області та його 57-річну підлеглу – начальницю відділу, яких затримали у п’ятницю, 24 січня 2020 року у Львові.

Чоловіка спіймали у одному із ресторанів, а жінку – на вулиці неподалік роботи.

Як встановило слідство, посадовці вимагали та, зрештою, отримали 300 доларів США та 10 тисяч гривень неправомірної вигоди відповідно.

За ці кошти порушники обіцяли сприяння у видачі акту санітарно-епідеміологічного обстеження нежитлового приміщення, у якому потерпілі планували відкрити стоматкабінет.

Такі дії зловмисників кваліфіковано за ч.3 ст.368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі прокурори готують повідомлення про підозри та клопотання до суду про обрання для вказаних осіб міри запобіжного заходу.

За вчинене фігурантам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна та трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: