01.10.2021, 18:58

У Львові покажуть виставу без режисера

Від сьогодні, три дні поспіль - 1, 2, 3 жовтня - неймовірна вистава "ГРА. Чекаючи на Годо" відбуватиметься у Театральному центрі «Слово і голоС». Її унікальність у тому, що це вистава без режисера і режисури, ГРУ ведуть самі актори.

Її майстер Валерій Більченко пояснює виставу риторично: "Чи може бути театр без режисера? Чи може бути вистава реальним колективним висловлюванням людей, які на сцені, а не вираженням бачення одного автора – режисера, і в той же час мати всі властивості режисерської вистави - цілісність, гармонічне співвідношення всіх елементів вистави, ясність змісту, естетичну цінність? Чи можлива взагалі "непоставлена", "вільна" вистава, яка має ті ж художні властивості, які має "поставлена" режисерська вистава?

Чи може театральне дійство і акторська гра дійсно відбуватися "тут і зараз"? Не імітуючи, а дійсно, у прямому сенсі? Нічого не повторюючи, відбуваючись лише один єдиний, у прямому сенсі, неповторний раз?»

"Чекаючи на Ґодо", за правилами Більченка - це гра-імпровізація. Кожна вистава - унікальна, спостерігаючи її, ви побачите виставу, яка існує тільки для вас і ніколи не повториться. Тобто щодня – у п’ятницю, суботу та неділю, це вистава-ексклюзив, яка буде зіграна лише для цієї аудиторії, що присутня саме на цей момент у залі "Слово і голос".

«Ви здивовані, що таке буває? – говорять у Театральному центрі. - Тоді переконайтеся, що це можливо лише  у "Слово і Голос"».

Вистава поставлена за твором Семюел Бекет «Чекаючи на Годо». ГРУ ведуть актори: Соломія Кирилова, Марія Кміть, Ольга Капустяк, Юлія Тарасович, Ігор Шпильовий, Софія Нагірна.

Початок о 19.00. Квитки на concert.ua, а також у касі театру перед початком вистав. Адреса театрального центру: вул. Городоцька, 38.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: