• Головна
  • Новини
  • У Львові пересадили шкіру військовому, у якого була обпечена половина тіла

03.07.2024, 19:52

У Львові пересадили шкіру військовому, у якого була обпечена половина тіла

У центрі UNBROKEN пересадили шкіру воїну з Волині, який на передовій внаслідок ворожого обстрілу отримав опіки 50% тіла

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

"30-річний Богдан Олійник, намагаючись знищити за допомогою бензину те, що не мало потрапити до ворожих рук, отримав важкі опіки тіла. До центру UNBROKEN у Львові захисника доправили у надважкому стані – з опіками майже 50% тіла", – повідомляють у міськраді.

Богдан Олійник з Рожища, що на Волині, приєднався до ЗСУ влітку 2022 року. Він був оператором дронів у 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. Майже два роки служби Богдана припали на оборону Донеччини. І

Наприкінці травня він отримав опіки не неподалік Вугледару. Підрозділу Богдана наказали відійти із займаної позиції та знищити бліндаж разом з усіма речами, які можуть зіграти на руку окупантам. Коли Богдан біг по траншеї виконувати наказ, ворог  поцілив у пальне. Мить – і все довкола спалахнуло, разом із Богданом.

"Я просто горів у траншеї і повз назовні, де мене дістали два моїх товариші. Витягнули прямо з вогню, допомогли покинути позицію і викликали евакуацію", – розповідає боєць.

На 6-й день, після одного стабілізаційного пункту і двох прифронтових шпиталів, Богдана доправили до Львова у Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Він був у важкому стані з ознаками інфекції. Вогонь уразив обидві нижні кінцівки, сідниці, кисті, ліве передпліччя та обличчя.

Щодва дні комбустіологи робили Богдану перев’язки з хірургічною обробкою ран. А згодом виконали пересадку власної шкіри пацієнта з тулуба та тих ділянок рук, які залишилися неушкодженими, на всю задню частину тіла – з найбільш глибокими опіками.

 Хірурги відзначають, що шкіра приживається добре, а загроза життю вже минула. Сприяє загоєнню ран і перебування пацієнта на спеціальному протиопіковому ліжку.

Одночасно з Богданом працюють фізичні терапевти – навіть тоді, коли через надто сильний біль пацієнт не може займатися. У такому разі заняття відбуваються пасивно – у стані медикаментозного сну.

Невдовзі для подальшого лікування Богдана мають відправити за кордон – до Німеччини. Його відновлення буде ще тривалим. А наразі воїн ділиться своїми двома найзаповітнішими мріями: створити власну сім’ю та жити у вільній від окупантів Україні.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: