• Головна
  • Новини
  • У Львові облаштують перший в Україні сенсорний сад для собак

21.08.2021, 14:11

У Львові облаштують перший в Україні сенсорний сад для собак

У п’ятницю, 27 серпня, в рамках Майстерні міста 2021 облаштують перший в Україні сенсорний сад для собак на тренувально-вигульному майданчику «ГуляйПоле», що біля ЛКП «Лев». До висадки рослин запрошують усіх охочих.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

«Сенсорний сад – це сад, рослини в якому підібрані таким чином, щоб позитивно впливати на самопочуття та психоемоційний стан. Його основна мета – активувати всі органи чуття: зір, нюх, слух, смак, дотики.

Сенсорний сад для собак надасть їм можливість займатись самолікуванням, як це передбачено самою природою. Спеціальні рослини сприятимуть подоланню стресу та забезпечуватимуть природну терапію проблем зі здоров’ям у чотирилапих. Для собак, що перебувають на ЛКП «Лев» у пошуках нової домівки, це особливо доречно. Потрапивши на підприємство з вулиці, майже всі вони мають потребу у зниженні тривожності та якомога швидшій соціалізації.

Терапією є як відвідування сенсорних садів, так і, власне, процес їх створення – садівництво», - зазначає координаторка проєктів Dog-Friendly City Ольга Кирилович.

Відтак, усіх охочих запрошують долучитись до облаштування сенсорного саду для собак 27 серпня на майданчику «ГуляйПоле» біля ЛКП «Лев» (вул. Промислова, 56). З 13 до 19 години там висаджуватимуть лікувальні рослини, закуплені в рамках ювілейної Майстерні міста.

Також мешканці можуть принести з собою саджанці наступних рослин: базилік, валеріана, гербера, горох, звіробій, календула, лаванда, настурція, овес, орегано, петрушка, петунія, пшениця, розмарин, ромашка, соняшник, хміль, чебрець, чорнобривці, ячмінь. Із собою варто мати садові рукавички.

Додамо, що наступними етапами довершення сенсорного саду будуть облаштування різних покриттів (для тактильних відчуттів) та слухових тренажерів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: