• Головна
  • Новини
  • У Львові обирають директорів шкіл: проведено 11 конкурсів

20.09.2021, 18:19

У Львові обирають директорів шкіл: проведено 11 конкурсів

У Львовідо кінця року майже у третини шкіл зміниться директор. Оскільки заробітна плата з премією міста у багатьох керівників школи з вересня зросте, на конкурс подається чимало охочих - здебільшого це вчителі з інших шкіл, а також викладачі з університетів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Як повідомила Зоряна Довганик, начальниця міського управління освіти, зараз оголошено конкурси ще на 5 посад, - повідомила пресслужба міської ради.

«11 директорів шкіл ми вже обрали із 44-ох. Також вже оголошено конкурси ще на 5 посад керівників шкіл. Йде мова про ті школи, де керівники були пенсійного віку, відповідно до закону України про освіту, з ними у 2020 році було підписано контракт на 1 рік. Контракт закінчився, є люди, які виконують обов`язки, а ми оголошуємо конкурси на заміщення вакантних посад», - розповіла Зоряна Довганик, начальниця міського управління освіти ЛМР.

«Спочатку кандидат подає документи: довідки, трудову, результати з екзамену з української мови тощо. У цей час кандидатів знайомлять з їх потенційною школою - аби вони підготували перспективний план для розвитку школи.

Через кілька тижнів кандидати складають іспит - отримують 50 питань на знання законів України про освіту. Плюс кожен кандидат має виконати завдання із зірочкою: претендент отримує короткий опис виникнення проблемної ситуації у школі, натомість має запропонувати, як би він/вона розв'язували це питання (завдання може стосуватися збирання поборів у школі чи булінгу серед учнів тощо)», - пояснює один із членів конкурсної комісії Андрій Закалюк, який і сам є директором ліцею "Львівський".

Якщо за тести і ситуаційне завдання кандидат набирає понад 50% балів - він проходить на наступний етап конкурсу, а саме - до презентації розвитку школи, директором якої він/вона хоче стати. Хто набере найбільше балів - того комісія і рекомендує міському управлінню освіти на посаду директора.

«Лише один чинний директор переобрався, всі решта - новенькі. Після конкурсу всі переможці вже працюють у школах. Був конкурс, коли різниця між кандидатами була в кількох балах - такі сильні претенденти. Хоча і був один чоловік, який подавався директором на кілька різних шкіл і ніде не пройшов», - додає Андрій Закалюк.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: