• Головна
  • Новини
  • У Львові на вул. Стрийській, 199 цьогоріч мають розпочати будівництво "Льодової арени"

17.01.2022, 11:24

У Львові на вул. Стрийській, 199 цьогоріч мають розпочати будівництво "Льодової арени"

Україна подала заявку на право стати господарем чемпіонату Європи-2025 з чоловічого баскетболу.  Зокрема, вже цьогоріч у трьох містах – Києві, Львові та Дніпрі - розпочнуть будівництво сучасних спортивних баскетбольних стадіонів європейського зразка. 

Про це повідомили у Львівській ОДА.

Сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький під час зустрічі із делегацією Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій (ФІБА - Європа) обговорили проведення будівельних робіт та можливість розселення в області команд.

“Мультифункціональний комплекс “Льодова арена” вміщатиме 10000 глядацьких місць. На головній залі “Льодової Арени” зможуть відбуватися ігри з  зимових видів спорту. Таких, як: хокей, следж-хокей, фігурне катання тощо. А також: баскетбол, волейбол, гандбол, футзал, теніс, флорбол. Водночас, головний зал легко зможе трансформуватися для проведення змагань із боксу, боротьби, ММА (змішаних бойових мистецтв), східних єдиноборств, важкої атлетики, пауерліфтингу, а також проведення культурних заходів. Також у залах «Льодової арени» зможуть проводити змагання зі спортивної і художньої гімнастики, спортивних танців, кіберспорту.  Переконаний, будівництво цього об’єкту пожвавить розвиток регіону, дозволить оживити також культурне  життя”, - зазначив очільник області.

Також Максим Козицький додав, що  сьогодні делегація огляне місце майбутнього будівництва багатофункціонального спортивного комплексу “Льодова Арена”, де планується  проведення змагань ЄвроБаскету. А також ознайомляться  з готельною і найважливішою туристичною інфраструктурою для спортсменів та гостей міста, які тут перебуватимуть на час змагань.

Зараз на місці розміщення арени організовані геодезичні роботи. Водночас виготовляють необхідну проєктно-кошторисну документацію. Проте вже відомо, що при будівництві планують застосувати сучасні енергоефективні технології, зокрема збереження енергії за рахунок відновлювальних джерел, починаючи з фундаменту до покрівлі будівлі. І саме цей проєкт буде енергоефективним з максимально обмеженими витратами на використання електроенергії. Передбачається, що в новому спортивному об’єкті буде встановлена електронна турнікетна система входу для відвідувачів спорткомплексу, облаштовано 400 паркомісць для авто та додатково 2500 місць на території нової Арени.

Україна претендує на загальне з іншими країнами проведення групового раунду Євробаскету, а також на те, щоб прийняти матчі плей-офф і фінал чемпіонату Європи. Для отримання прав на проведення турніру в Україні має бути побудовано дві сучасні спортивні арени. Для матчів групового раунду місткість залу повинна бути не менше 10 тисяч місць, а для фінального поєдинку - не менше 15 тисяч. Федерація баскетболу України визначила два міста, які будуть претендувати на проведення матчів Євробаскету-2025 - Київ і Львів. Дніпро має стати запасним містом для проведення матчів. Заявки на те, аби провести турнір з Євробаскету, подали Кіпр, Фінляндія, Угорщина, Латвія, Росія і Україна. З цих шести виберуть чотири, які проведуть Євробаскет у вересні 2025 року. Хто проводить чоловічий чемпіонат Європи з баскетболу серед національних збірних у 2025 році стане відомо наприкінці березня 2022 року.

Фото ілюстративне

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: