• Головна
  • Новини
  • У Львові мешканці масово скаржаться на дрібних комах, які поїдають фруктові дерева

26.05.2024, 20:36

У Львові мешканці масово скаржаться на дрібних комах, які поїдають фруктові дерева

У Львові зросла кількість шкідливих комах чорного кольору (попелиць), які паразитують на фруктових деревах і поїдають їх листя

Про це повідомили на Гарячій лінії Львова.

"На фруктових деревах помітила велику кількість чорних комах. Їх було настільки багато, що усе листя мокре. А під деревами мокрий тротуар. Спека. Дощу не було. Чи можна направити експертів і з'ясувати що це? Чи безпечно це для людей? Чи можна ці дерева чимось обробити?", - написала Світлана Гончар про ситуацію на  вул. Драгана, 14 і показала відповідні фото.

У коментарях десятки людей підвередили, що стикнулися з такою самої проблемою, мова йде про Левандівку, Сихів, Новий Львів та інші райони.

У міськраді обіцяють відреагувати на засилля цих комах. 

 

Як боротися з попелицею 

Цей шкідник називається попелиця. Це дрібні комахи, чорного кольору розміром 1-2 мм, які живляться рослинним соком, тим самим уповільнюючи ріст пагонів. В основному живуть на листках вишень та черешень, приносячи їм шкоду. Тепла погода сприяє їх швидкому зростанню.

Також у коментарях люди відзначають, що потрібно використати відповідні хімічні оприскувачі, щоб позбутися цього. Однак є і природні методи. Адже попелиця має природних ворогів. Це личинки сонечок, сонечка, золотоочки, щипавки і журчалки.

"Створіть "готелі" для комах, корисні організми поселяться у вашому саду. Залучайте в сад птахів — вони поїдають велику кількість тлі. Щоб природним методом заманити комах і птахів у свій сад, саджайте духмяні пряні трави, кропиву і сидерати. Хоча не завжди, скажемо прямо, цього достатньо. Посадіть зонтичні рослини — моркву, кріп, фенхель, петрушку. Таким чином в гості у ваш сад ви запросите невтомних ласунок тлі — журчалок. Поставте в саду квіткові горшки з тирсою — у них можуть поселитися щипавки", - написав Сергій Бадік.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

Україна повернула з російського полону 71 бійця та 4 цивільних

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: