• Головна
  • Новини
  • У Львівській ОДА хочуть, щоб музеї стали самодостатніми

09.10.2019, 11:36

У Львівській ОДА хочуть, щоб музеї стали самодостатніми

У Львівському історичному музеї відбулося засідання ради директорів музеїв під головуванням заступника голови Львівської облдержадміністрації Івана Собка. Участь у нараді взяли керівники більше десяти музеїв області.

У межах наради порушили питання покращення охорони музеїв, залучення позабюджетних коштів на розвиток експозицій, наповнення фондів тощо.

"Нашу культурну спадщину неможливо зберегти без адекватного фінансового забезпечення. Тому вирішувати проблемні питання ми мусимо спільно, з новими ідеями та із залученням всіх можливих джерел фінансування. Культура та все, що із нею пов’язано, потребує активної підтримки. Наші музеї повинні стати самодостатніми, адже це також спосіб розвитку туристичної сфери", - зазначив Іван Собко.

Під час наради також обговорили можливості внесення законодавчих змін в галузі культури. Присутні закцентували увагу на потребі реставрацій музейних приміщень, частина яких є архітектурними пам'ятками. Окрім того, обговорили шляхи активізації промоції музеїв як складника туристичної привабливості регіону.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: