• Головна
  • Новини
  • У Лісотехнічному університеті не змогли обрати ректора: МОН оголосить повторний конкурс

24.02.2021, 17:59

У Лісотехнічному університеті не змогли обрати ректора: МОН оголосить повторний конкурс

Сьогодні у Національному лісотехнічному університеті України відбувся другий тур виборів ректора.

У ньому брали участь директор департаменту екології ЛОДА Руслан Гречаник та декан факультету туризму ДУФК Володимир Холявка, передає кореспондент Leopolis.news.

За неофіційними даними за результатами голосування у другому турі В. Холявка отримав підтримку 234 виборців, а Р. Гречаник – 217 голосів «За». 74 виборці проголосували проти обох кандидатів. П'ять бюлетенів виявилися недійсними.

Для перемоги у другому турі претендент на посаду ректора мав би набрати 50% плюс один голос від тих, які взяли участь під час головування у другому турі.

У разі, якщо вибори визнані такими, що не відбулися, або якщо жодна з кандидатур не набрала необхідної кількості голосів, упродовж тижня з дня встановлення результатів виборів оголошується новий конкурс на заміщення посади керівника закладу вищої освіти.

Міністерство повинно оголосити новий конкурс за тиждень після оголошення офіційних результатів. Оскільки а ні Холявка, а ні Гречаник не набрали необхідної кількості голосів, то вибори ректора національного лісотехнічого університету швидше всього будуть визнані міністерством як такі, що не відбулися.

Нагадаємо, що 17 лютого на виборах жоден з кандидатів на посаду не набрав 50 % голосів, необхідних для перемоги у першому турі. Тому довелось проводити другий тур виборів керівника цього вищого навчального закладу.

Усього на посаду ректора Національного лісотехнічного університету України претендувало 6 осіб.

Львівський лісотехнічний інститут (ЛЛТІ) було організовано 15 січня 1945 р. згідно з постановою Кабінету Міністрів УРСР. Постановою Кабінету Міністрів України № 646 від 13 серпня 1993 р. на базі Львівського лісотехнічного інституту ім. Петра Погребняка було створено Український державний лісотехнічний університет (УкрДЛТУ). 6 травня 2005 р. указом Президента України Українському державному лісотехнічному університетові надано статус Національного лісотехнічного університету України.

Фото - Вікіпедія

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: