• Головна
  • Новини
  • У ЛМР розроблять проєкт землеустрою для канатної дороги на «Високий замок»

13.05.2021, 09:29

У ЛМР розроблять проєкт землеустрою для канатної дороги на «Високий замок»

Це один з перших етапів реалізації масштабного проєкту, вартістю майже 0,5 млрд гривень.

Рішення про дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою було прийнято на засідання комісії архітектури, містобудування та розвитку територій, повідомив на своїй фейсбук-сторінці член комісії Андріян Гутник, інформує "Еспресо.Захід".

Комісія розглянула та вирішила надати дозвіл ЛКП "Зелений Львів" на виготовлення проєкту землеустрою канатної дороги на "Високий замок".

"Ще у 2019 році Львівська міська рада затвердила інвестиційний проєкт підвісної канатної дороги на "Високий замок". Однак за останній рік його дещо доопрацювали. Зокрема, посилили присутність інклюзивних елементів, що зробить канатну дорогу привабливою та доступною для маломобільних груп населення. Зауважу, що для людей з інклюзією канатна дорога буде безкоштовною, а соціально незахищені категорії населення зможуть користуватися нею на пільговій основі. Також першу станцію канатної дороги перенесуть із парку "На валах" трохи ближче до Високого замку та розмістять між вулицями Замковою та Кривоноса", - зазначив Андріян Гутник.

Вже раніше цей проєкт також був розглянутий на комісії підприємництва, де також він отримав схвалення. Як прокоментував для "Еспресо.Захід" депутат ЛМР Володимир Марусяк, проєкт дуже коштовний і складний для реалізації:

"На комісії підприємництва ми розглядали цей проєкт. Він не новий, лише корегувався, згідно з рекомендаціями ЮНЕСКО. Його кошторис сягає більш як 450 млн грн. Це інвестиційний проєкт, тобто для нього місто робить техніко-економічне обґрунтування і вже після цього шукає інвесторів, які готові його профінансувати. Саме ТЕО становить 5-10% від суми проєкту".

Також Володимир Марусяк зазначає, що він, скоріш за все, не буде реалізований найближчим часом, оскільки депутати схильні до того, що, зважаючи на тривалу і коштовну його підготовку, слід втілити хоча б один попередній схожий проєкт, а потім братись за інші:

"Подібний проєкт, який першим хоче реалізувати місто, є підземний паркінг на площі Петрушевича. То ж я схиляюсь до думки, що краще взяти його, підготувати, реалізувати, розробити дорожню карту і далі братись за інші. Але поки і цей проєкт ще на початковому етапі – до нього купа питань у бюджетної комісії".

Відзначимо, до інвестиційного проєкту вхoдить пiдвiснa oглядoвa кaнaтнa дoрoгa з мyзeями, стaнцiї тa вiдпoвiдний сeрвiс. Kрiм цьoгo, за попередніми даними, в комплексі з витягом зi сквeрy "Нa вaлaх" мaють прoклaсти пiшoхiдний мiст дo Meмoрiaлy гeрoїв Нeбeснoї сoтнi чeрeз вyлицю Kривoнoсa.

Також інвестор має провести блaгoyстрiй пaркiв "Висoкий Зaмoк" тa "Нa Вaлaх", oблaштyвaти бeзбaр’єрний дoстyп дo кaнaтнoї дoрoги для людeй з особливими потребами тa рeкoнстрyювaти чaстинy спoртивних тa дитячих мaйдaнчикiв y пaркy.

Нa пeрспeктивy тaкoж прoпoнyють прoклaсти витяг iз вyлицi Хмeльницькoгo. Прoтяжнiсть дoрoги – 524 м. Вeсь витяг мaтимe 17 кабін на 8 осіб.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: