• Головна
  • Новини
  • У Кракові відбувся багатотисячний марш Разом до перемоги

24.02.2024, 18:39

У Кракові відбувся багатотисячний марш Разом до перемоги

У Кракові 24 лютого 2024 року в другу річницю повномасштабного військового вторгнення рф в Україну та десяту річницю війни відбувся багатотисячний марш «Разом до Перемоги. Razem do Zwycięstwa», організований українськими та польськими громадськими організаціями за підтримки Генерального консульства України в Кракові.

Марш розпочався із віче біля міської Ратуші, де учасники заходу виконали Державний Гімн України, а також хвилиною мовчання вшанували загиблих Захисників і Захисниць нашої Батьківщини, згадавши й розстріляну «Небесну Сотню» на Майдані Незалежності в Києві під час Революції Гідності. 

Генеральний консул України в Кракові Вячеслав Войнаровський звернувся до присутніх на віче з промовою та закликав  польське суспільство та міжнародну спільноту до підтримки України у боротьбі з російськими окупантами, невідкладного надання необхідної військової допомоги та посилення санкцій проти росії і її посіпак.

З промовами, також, виступили очільники та представники українських й польських громадських організацій і волонтери: Тетяна Голюк, Василь Герасимчук, Христина Потапенко і Гжегож Курскі.


Після віче багатотисячний марш вирушив ходою  центральними вулицями міста до скверу Вільної України, що навпроти рашистського консульства. 
Учасники ходи скандували гасла на підтримку України, слова вдячності Польському Народу, антирашистські гасла, а також заклики до міжнародної спільноти рішуче підтримувати Україну на шляху до Перемоги.

Навпроти консульства країни-терориста було розміщено інсталяцію з дитячих іграшок та одягу у крові «Розстріляне дитинство», яка символізує варварські воєнні злочини рашистів, злочини проти людяності та тисячі вбитих і викрадених українських дітей.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: