• Головна
  • Новини
  • У Києво-Печерській лаврі майже половина ченців хочуть перейти в ПЦУ – Епіфаній

13.04.2022, 09:53

У Києво-Печерській лаврі майже половина ченців хочуть перейти в ПЦУ – Епіфаній

Перехід допоміг би монахам залишитися в монастирях

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній називає дискусійним питання націоналізації майна УПЦ МП, але вважає необхідним захистити православних українців від впливу Росії. Про це він заявив в інтерв’ю LB.ua.

«Важливо: зараз ми не повинні говорити про певні заборони. Ми повинні говорити про захист. Держава захищає свою територіальну цілісність. Ми живемо в умовах гібридної війни. Держава захищає свій інформаційний простір – було закрито декілька проросійських каналів для того, щоб вони не впливали негативно на свідомість українців. Держава захищає свою фінансову систему, енергетичну систему, і, звичайно, що на релігійному підґрунті вона так само повинна захистити православних українців від негативного кремлівського впливу. Бо як структура Московський патріархат в Україні має безпосередню інституційну зав’язаність з Москвою», – зазначив митрополит.

Він акцентував на тому, що в Україні наразі заборонені навіть проросійські партії, які не мають відкритого інституційного зв’язку з Москвою, який має в Україні московський патріархат. Повний текст читайте тут: https://m.glavcom.ua/country/society/u-kijevo-pecherskiy-lavri-mayzhe-polovina-chenciv-hochut-pereyti-v-pcu-epifaniy-837662.html

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: