• Головна
  • Новини
  • У Києві діяла фірма, яка оздоровлювала бойовиків та військовослужбовців РФ в окупованому Криму

06.08.2021, 18:35

У Києві діяла фірма, яка оздоровлювала бойовиків та військовослужбовців РФ в окупованому Криму

Громадяни України організували на анексованій території, у місті Саки, надання санаторно-курортних послуг, а відтак налагодили механізм легалізації коштів, отриманих від незаконної підприємницької діяльності у Криму. У ході обшуків вилучено документацію, печатки, штампи та інші речові докази, що підтверджують протиправну діяльність зловмисників. Триває досудове розслідування.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва.

Викрили та заблокували протиправну діяльність фігурантів в анексованому Криму працівники слідчого управління поліції Києва та Служби безпеки України за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко розповів, що громадяни України організували в анексованому місті Саки надання санаторно-курортних послуг. Зокрема вони налагодили схему лікування та оздоровлення бойовиків незаконних збройних формувань і військовослужбовців Російської Федерації та легалізацію коштів, отриманих від протиправної діяльності:

«Гроші спільники переправляли на територію України, а відтак за допомогою конвертаційних центрів знімали готівку та легалізовували шляхом проведення фінансових операцій щодо купівлі-продажу облігацій внутрішньої державної позики із використанням фінансових та страхових компаній. Під час обшуків у Києві вилучено документацію, печатки, штампи, відтиски, електронні файли з перепискою зі спільниками із Автономної Республіки Крим, а також інші предмети, що підтверджують їх протиправну діяльність».

Організатору, уродженцю міста Дніпро, 1984 року народження, та його спільниці, уродженці Київщини, 1986 року народження, повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ст. 220-2 (Фальсифікація фінансових документів та звітності фінансової організації, приховування неплатоспроможності фінансової установи або підстав для відкликання (анулювання) ліцензії фінансової установи) Кримінального кодексу України. Під час досудового розслідування будуть встановлене повне коло осіб, причетних до протиправної діяльності.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: