• Головна
  • Новини
  • У Карпатах з початку року надзвичайники врятували понад 360 туристів

27.02.2021, 17:10

У Карпатах з початку року надзвичайники врятували понад 360 туристів

З початку 2021 року гірські пошуково-рятувальні підрозділи ДСНС України вже врятовано більше 360 людей та надано допомогу понад 220 громадянам.

Про це повідомила пресслужба ДСНС.

Зокрема, 25 лютого на Закарпатті, поблизу с. Вишка Великоберезнянського району, на г. Красія під час катання на лижах отримали травми 2 туристи. Рятувальники надали медичну допомогу та евакуювали зі схилу.

У свою чергу на Львівщині, рятувальники Славської пошуково-рятувальної групи на лижній трасі гори Тростян надали допомогу травмованій туристці-лижниці. Під час катання жінка, 1955 року народження з Києва отримала травму правої ноги. Рятувальники надали потерпілій домедичну допомогу та спустили до підніжжя гори, де передали медикам.

Водночас, в Міжгірському районі Закарпаття, у підніжжя г. Магура-Жиде та г. Гемба і прилеглих до них територій та схилів, продовжувався пошук туриста з Києва, який 13 лютого заблукав під час катання на лижах.

Крім того, щоб нагадати громадянам про небезпеку, яка може чекати на них у горах, за період з 1 січня по 21 лютого 2021 року рятувальники вже зареєстрували та перед виходом на туристичні маршрути провели інструктажі для 6 тис. 482 туристів у складі 692 туристичних груп.

Тож, з метою попередження небезпечних подій за участі туристів та для оперативного надання допомоги постраждалим у горах, ДСНС наголошує на важливості реєстрації громадянами своїх мандрівок.

Вирушаючи у туристичний похід, дотримуйтесь наступних порад від рятувальників:

  • обов'язково інформуйте своїх близьких і знайомих про проходження вашого маршруту й очікуваний час повернення з походу, а краще — зареєструйте свою гірську мандрівку на рятувальних постах;
  • уникайте походів поодинці. Мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж 3 особи;
  • переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу. Візьміть з собою достатню кількість їжі та води, а також необхідний одяг;
  • поцікавтеся умовами місцевості і прогнозом погоди;
  • обов'язково візьміть з собою перевірені туристичні карти;
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: