• Головна
  • Новини
  • У Франківську нібито відмовилися ушпиталити п'яного чоловіка, який лежав на тротуарі: у швидкій розповіли деталі конфлікту

10.06.2024, 16:35

У Франківську нібито відмовилися ушпиталити п'яного чоловіка, який лежав на тротуарі: у швидкій розповіли деталі конфлікту

У неділю, 9 червня, в одному з telegram-каналів з'явилося відео, у якому працівники екстреної медичної допомоги в Івано-Франківську відмовилися госпіталізувати чоловіка в стані алкогольного сп'яніння, який лежав на тротуарі

На сторінці обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф розповіли деталі конфлікту.

В соцмережах розповсюджується відеозапис, на якому бригада екстреної медичної допомоги ніби-то відмовляє в наданні допомоги та некоректно звертається до чоловіка, з ознаками алкогольного сп'яніння і симптомами епілептичного нападу.

Чому бригада відмовила потенційному пацієнту в госпіталізації

У медзакладі зазначили, що таку форму спілкування вважають неприпустимою. Тому буде проведена роз’яснювальна робота щодо "підвищення якості комунікації з пацієнтами, дотримання принципів стриманості та професійності при спілкуванні навіть у найскладніших ситуаціях".

Як стало відомо, чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та симулюючи напади епілепсії, з початку 2024 року 69 разів викликав "швидку". Коли лікарі приїжджали на виклик, він вимагав, щоб його відвезли додому.

"За результатами аналізу ситуації з'ясували, що бригада не залишила чоловіка без допомоги. Медики підняли його та запропонували госпіталізувати до лікарні. Однак він із використанням ненормативної лексики відмовився та самотужки покинув місце події", – додають у дописі. 

Чоловік щонайменше 12 разів відмовлявся від госпіталізації

Зі слів медиків, чоловік щонайменше 12 разів відмовлявся від госпіталізації до медзакладів та 16 разів – від надання медичної допомоги.

Загалом у 2024 році 10% викликів екстреної допомоги стосувалися нетверезих пацієнтів.

"Їхня кількість постійно збільшується. Це є гострою проблемою, що потребує вирішення. Адже не завжди такі люди потребують екстреної допомоги, й виклики до них створюють додаткове навантаження на виїзні бригади", – наголошують медики. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: