29.05.2019, 14:14

У Червонограді оголосили жалобу за шахтарями

Через трагічну подію, яка сталася на шахті "Лісова", міський голова Червонограда Андрій Залівський видав розпорядження про оголошення 29 травня Днем жалоби за загиблими шахтарями "Лісової" Турком Михайлом та Павликом Михайлом.

У місті обмежено проведення розважальних заходів та приспущено Державний Прапор на установах міста.

Нагадаємо, що вчора, 28 травня, в 4-ту зміну, о 3.04 на 181 бортовому штреку пласта «Сокальський» в районі сполучення з лавою №181 стався обвал порід покрівлі, яким було захоплено двоє працівників дільниці з видобутку вугілля №1, йдеться у повідомленні.

На шахту прибули два відділення оперативного взводу, лікарі реанімаційно-протишокової групи (РПГ) та командний склад Львівсько-Волинського ВГРЗ. Відділення оперативного взводу та РПГ опустилися в шахту та направилися на місце нещасного випадку.

В ході рятувальної операції гірника підземного Михайла Турка та гірника з ремонту гірничих виробок Михайла Павлика звільнили з під завалу без ознак життя.

Гірник підземний дільниці з видобутку вугілля №1 Турко Михайло Ярославович 1997 р.н., неодружений, загальний стаж роботи і стаж роботи за професією (посадою) – 9 місяців.

Гірник з ремонту гірничих виробок дільниці з видобутку вугілля №1 Павлик Михайло Петрович 1971 р.н., одружений, троє неповнолітніх дітей, загальний стаж роботи – 18 років 6 місяців, за професією (посадою) – 10 років 6 місяців.

З метою розслідування причин та обставин нещасного випадку ГУ Держпраці у Львівській області створює комісію з спеціального розслідування відповідно до Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2012 року № 1232.

Як повідомили ЗМІ, сьогодні у Червонограді очікують на візит президента Зеленського. Втім, офіційного підтвердження цієї інформації немає.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: