• Головна
  • Новини
  • У Червонограді модернізують очисні споруди коштом ЄС - 540 тис. євро

13.05.2020, 20:47

У Червонограді модернізують очисні споруди коштом ЄС - 540 тис. євро

У місті Червоноград Сокальського району триває реалізація проєкту із модернізації очисних споруд. Сьогодні, 13 травня, хід реалізації проєкту оглянув перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Модернізацію проводять в межах проєкту міжнародної технічної допомоги «Поліпшення системи транскордонного захисту навколишнього середовища в мерії Ксєнжполь у Польщі та в м. Червоноград в Україні - через розвиток каналізаційної інфраструктури», що реалізуються в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща - Білорусь - Україна 2014-2020».

Основні передбачені інфраструктурні заходи - модернізація очисних споруд в м. Червонограді, вдосконалення технологічного процесу, який покращує якість скинутих стічних вод у річку Західний Буг, розвиток діяльності у сфері туризму.

Відтак, вже провели гідроізоляційні роботи, демонтаж та монтаж металоконструкцій аеротенка - стійок, сходів та площадок з огорожею з нержавіючої сталі.

Ступінь готовності об’єкта на сьогодні - 60 %. За орієнтовними прогнозами здача інфраструктурного компоненту в експлуатацію заплановано в серпні-вересні 2020 року. Кошторисна вартість проекту: 600 216,65 євро, грант ЄС: 540 194,99 євро, передбачений власний внесок: 60 021,66 євро. На дофінансування проєкту було залучено кошти Державного та обласного бюджетів.

Додамо, що Червоноградські каналізаційні очисні споруди (ОС) введені в експлуатацію в 1971 році – І-а черга , в 1976 році –ІІ-а черга, в 1987 році –ІІІ-а черга. Загальна потужність технологічної лінії утилізації шламів (осадів ) від стічних вод – 15,0 тис. куб.м. /добу. Каналізаційні очисні споруди розташовані на околиці м. Червонограда на відстані 0,8 км на північний захід від с. Добрячин Сокальського району в безпосередній близькості від р. Західний Буг. Найбільшою проблемою є забезпечення надійної та безаварійної роботи очисних споруд м.Червонограда.

 В результаті 46-річної експлуатації конструктивні елементи аеротенку, первинних та вторинних радіальних відстійників в значній мірі прокородували, що унеможливлює їх подальшу експлуатацію. Також потребують заміну 2 повітродувки (робоча та резервна), з частотним регулюванням обертів двигуна, що дозволить регулювати витрату кількості повітря, яке подається, в залежності від якості стоків.

Таке рішення дозволяє значно зменшити витрати електроенергії та оптимізувати процес очищення стоків. Фізично-зношений металевий трубопровід необхідно замінити на трубопровід з полімерних матеріалів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: