• Головна
  • Новини
  • У Бродах дах на школі відремонтували за 300 тис. грн: через два роки його зніс вітер

13.03.2019, 18:09

У Бродах дах на школі відремонтували за 300 тис. грн: через два роки його зніс вітер

Буревій, що зірвав дах на школі №2 у Бродах, завдав збитків на 1 млн грн. Підрядник пообіцяв відбудувати дах за 300 тис. грн. Про це в коментарі WN повідомив міський голова Бродів Анатолій Белей.

Нагадаємо, що в понеділок, 11 березня, приблизно о 8 годині ранку сильний вітер зірвав дах із будівлі Бродівської спеціалізованої середньої школи №2. Більше як 30 метрів даху, разом із покриттям, кроквами та балками вітром винесло за шкільне подвір’я на дорогу, порвало дроти телефонічних комунікацій, пошкодило огорожу шкільного подвір’я та перекрило уламками вулицю.

Виконуватиме ремонті роботи той самий підрядник, який перекривав дах два роки тому. Тоді проект було реалізовано за сприяння Львівської обласної ради в рамках Програми обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку. Загальна сума проекту становила 298 тис. грн.

За словами Анатолія Белея, наразі підрядник закуповує матеріали та заготовляє дошки, щоб найближчим часом почати ремонт даху.

Ні він, ні голова Бродівської районної ради Євген Швед не вбачають вини підрядника у тому, що дах зірвало.

Зокрема, у коментарі WN Євген Швед підтвердив, що відновлюватиме дах той самий підрядник, що його зводив два роки тому. Однак, за його словами, нема підстав звинуватити підрядника у тому, що він зекономив на матеріалах чи недбайливо виконав роботу. Мовляв, все було зроблено згідно з проектом.

«Коли збудували школу, за радянських часів - в 70-их роках, то дах був плоский, панельне перекриття. Потім добудували парапети, поклали балки, вдарили крокви, дошки і постелили шифер. Два роки тому замість шифера дали металопрофіль, який прибили на старе дерево. І от цей дах вітер і зірвав», – пояснив Євген Швед.

Як повідомила прес-служба Львівської облради, сьогодні, 13 березня, на місце події виїхав голова Львівської облради Олександр Ганущин. Він пообіцяв, що буде проведено експертизу, щоб зрозуміти, чому зірвало дах.

Кошти на ремонт даху Бродівської спеціалізованої середньої школи №2, вочевидь, нададуть із резервного фонду обласного бюджету.

Фото - прес-служба Львівської обласної ради

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: