• Головна
  • Новини
  • Громади обіцяють відремонтувати пошкоджені буревієм школи швидше, ніж прогнозували в області

22.07.2021, 13:36

Громади обіцяють відремонтувати пошкоджені буревієм школи швидше, ніж прогнозували в області

У школах на Львівщині, де буревій пошкодив приміщення, навчальний процес розпочнеться 1 вересня. У цьому переконують в управліннях освіти місцевих територіальних громад.

Хоча раніше у Львівській обласній раді, яка виділила 4,8 млн гривень на ремонт чотирьох шкіл, повідомляли, що у вересні роботи лише розпочнуть, а завершать їх, у кращому випадку, 5 жовтня, пише Еспресо.Захід.

Зокрема, йдеться про початкову школу в селі Конопниця, що біля Львова, де внаслідок буревію зірвало дах. 

Оксана Бенцік, начальниця відділу освіти, культури, туризму, молоді і спорту Оброшинської ТГ, в коментарі виданню розповіла, що школа невеличка, а тому сподіваються завершити реставраційні роботи до початку навчального процесу.  

"Усіма силами до вересня постараємось відремонтувати дах школи. Кошти нам виділила область. Скільки саме – ще не знаємо, бо рішення є, але поки готується проєктно-кошторисна документація. Також додамо свої кошти, крім тих, які виділено з обласного бюджету. 

Це – початкова школа, де навчається 27 дітей. Якби раптом виникли форс-мажорні обставини і ми не встигли відремонтувати школу вчасно, то маємо дві одинадцятирічні школи, де діти зможуть тимчасово навчатись – у селі Оброшино і Ставчани. 

Є автобус "Школярик", тому, за потреби, організуємо доїзд для дітей", – розповіла чиновниця. 

Водночас в Оброшинській ТГ кажуть, що поки не мають багато інформації про школу. Навіть не знають, коли саме там востаннє робили ремонт, бо громади створені нещодавно і цим питанням ще не займалися. 

Нагадаємо, внаслідок буревію знесло дах школи в селі Конопниця і частину покрівлі потрібно реставрувати.

Натомість у Глинянській територіальній громаді вже знають, скільки вартуватиме ремонт даху школи у селі Словіта. Адже тут проблеми з покрівлею вже тривалий час. 

Начальниця управління освіти у Глинянській територіальній громаді Мирослава Колодій розповідає, що приблизна вартість робіт становитиме 4 мільйони гривень. 

"Ми вже маємо кошторис на капітальний ремонт даху. Треба, власне, капітальний ремонт, бо покрівля вже давно протікає. А після зими й весняних дощів приміщення постраждало ще більше. Зараз уже видно в класах, наскільки критична ситуація. Вартість ремонтних робіт – приблизно 4 мільйони гривень. Цим питанням також буде займалась Глинянська міська рада і частину коштів буде виділено звідти".

Освітянка пояснює, що приміщення школи є достатньо великим, а тому тут зможуть одночасно і робити ремонт, і проводити заняття. 

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: