• Головна
  • Новини
  • У Бродах пам'ятник воїнам АТО постане на місці монумента радянським солдатам? 

21.11.2019, 10:57

У Бродах пам'ятник воїнам АТО постане на місці монумента радянським солдатам? 

У Бродах міська влада планує встановити пам’ятник полеглим воїнам АТО.

Про це повідомив Бродівській телерадіокомпанії мер міста Анатолій Белей, - пише Leopolis.news

Детальніше про встановлення монумента на честь полеглих воїнів-бродівчан АТО, в прямій мові очільника міста Броди (текст подано дослівно). «Пам’ятник вже виготовлений. Він вже є в Бродах на зберіганні в комунальному  підприємстві. Просто зараз ми мусимо разом спільно з громадою дійти до того, де ми його встановим. Тому що, були різні думки: встановити в центрі міста на площі (мається на увазі пл. Ринок – авт.). Коли ми виготовляли проект реконструкції площі, який поки-що ми цього року не розпочали, то архітектурою міста Львова і нашою архітектурою не було дозволено ставити його в центрі міста. Вони запропонували нам, тому що ми би не погодили цей проект, його би нам не погодили – і є така пропозиція, щоб поставити на Івана Франка – в парку тут. Є така пропозиція. Це моя думка – цей парк облагородити і зробити там. Так-так, там вже треба обов’язково робити реконструкцію, тим більше, що пам’ятник цей – «вічний вогонь» – він просто розвалюється на очах вже. І обов’язково його треба десь або перенести, або змістити на цьому же місці.

Але, я думаю, це треба поєднати все і встановити пам’ятника нашим загиблим воїнам. Тільки там я бачу це місце. Іншого місця я не бачу. Це – чудовий парк і це би було чудово там, якби він там стояв, якби… Але це, думаю, потрібно буде винести на сесію, робити громадські обговорення, щоб громада підтримала, і тільки тоді ми будемо його встановлювати. Хочеться, щоби громада нас в цьому підтримала.

Обов’язково ми повернемося до цього питання на початку наступного року, будемо робити громадські обговорення і будемо вирішувати, переконувати матерів наших загиблих воїнів, щоб вони погодилися на це», – сказав міський голова міста Броди Анатолій Белей.

Із не зовсім чіткої промови очільника Бродівської міської ради можна здогадатися, що пам’ятник буде встановлено у сквері на вулиці Івана Франка, на місці Монумента полеглим радянським воякам у роки Другої світової війни, відомого у Бродах як «Скорботна мати» або «вічний вогонь» (до речі, який уже давно погас – авт.). Можливо, обидва пам’ятники будуть в єдиному комплексі. Однак, хто автор Монумента полеглим в АТО бродівчанам та скільки коштів платників податків було потрачено на його виготовлення поки невідомо, бо, на жаль, журналісти ТРК «Броди» чомусь не запитали про таке в очільника міста.

Фото - ТРК «Броди»

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: