• Головна
  • Новини
  • «Турборежим»: Рада за 100 днів ухвалила на третину більше законів за попередників

06.12.2019, 13:55

«Турборежим»: Рада за 100 днів ухвалила на третину більше законів за попередників

За 100 днів роботи Верховна Рада дев'ятого скликання ухвалила на третину більше законів, ніж нардепи попереднього скликання за аналогічний період.

Про це Голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив в інтерв'ю НВ.

"Ми прийняли 86 законів, що приблизно на 30% більше, ніж за аналогічний проміжок часу наші колеги в попередньому скликанні», - сказав спікер.

Він визнав, що у роботі парламенту були помилки.

"Не припускається помилок той, хто нічого не робить. Якби ми не ухвалили жодного закону, ми не припустилися б жодної помилки", - зауважив Разумков.

Голова Ради висловив думку, що згодом "турборежим" перестане існувати як такий, але він має бути режимом ефективної та досить швидкої роботи Верховної Ради, щоб не відкладати закони на 2−3 роки.

"Якщо ж ми говоримо про швидкість та якість роботи, то багато законопроєктів і постанов Верховна Рада ухвалювала більшістю голосів (понад 226 голосів - ред), часто конституційною (понад 300 - ред). Максимальний рекорд — 34 голосування більш ніж 300 голосами за один пленарний день. Я не пам’ятаю, щоб це було в будь-якій іншій Раді. Є речі, які об'єднують", - зауважив Разумков.

Коментуючи дані соцопитування КМІС, згідно з якими більша частина населення не схвалює роботу ВР, спікер сказав: "Є кілька моментів. По-перше, ті скандали, які були в Раді. Незалежно від того, в якій фракції це відбувалося (але особливо, коли це пов’язано із фракцією більшості), це негативно впливає на імідж будь-якого органу".

Він також зауважив, що є низка законопроєктів на розгляді парламенту, які не завжди однозначно сприймає суспільство. У цьому зв'язку він висловив переконання, що парламенту потрібно більше комунікувати з людьми, доносити свою позицію.

"У гонитві за результатом ми приділяли менше часу комунікації. Це теж правда. Коли ти не пояснюєш свою позицію, за тебе її починає пояснювати хтось інший", - підкреслив Разумков.

Як відомо, 29 серпня 2019 року відбулося перше засідання Верховної Ради дев'ятого скликання. У п’ятницю, 6 грудня, виповнюється 100 днів від першого дня роботи Верховної Ради цього скликання.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: