• Головна
  • Новини
  • Троє нардепів зголосилися свідчити у справі про хабарі - Холодницький

25.10.2019, 10:10

Троє нардепів зголосилися свідчити у справі про хабарі - Холодницький

Троє народних депутатів з одинадцяти, які фігурують у справі про можливе отримання хабаря у розмірі $30 тис., самі зголосилися надати свідчення.

Про це повідомив Назар Холодницький у програмі “Право на владу” на телеканалі “1+1”, передає кореспондент Укрінформу.

“До мене звернулися троє нардепів з пропозицією надати свідчення”, - сказав керівник САП.

Він зазначив, що першою звернулася член фракції “Слуга народу” Ольга Василевська-Смаглюк. Прізвища двох інших нардепів Холодницький не назвав, пославшись на таємницю слідства.

Присутні на програмі Олександр Дубінський і Давид Арахамія також висловили готовність надати свідчення найближчим часом.

Керівник САП повідомив, що всі одинадцять депутатів-фігурантів справи будуть допитані в Національному антикорупційному бюро із застосуванням поліграфа.

“Ми очікуємо кожного з фігурантів для надання свідчень”, - додав Холодницький.

Як повідомлялося, САП порушила кримінальну справу за фактом можливого отримання хабаря у розмірі $30 тисяч народними депутатами за голосування на засіданні Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики проти законопроєкту №2047-д про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості

Голова комітету Данило Гетманцев 19 жовтня інформував, що його членам не вдалося підтримати законопроєкт. За нього проголосували всі представники фракції "Голос" і лише 5 депутатів від "Слуги народу".

Згодом Президент Володимир Зеленський заявив, що усі члени згаданого комітету повинні пройти перевірку на детекторі брехні.

Перевірку на поліграфі вже пройшли голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, заступник голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський, а також народні депутати Ольга Василевська-Смаглюк та Олександр Качура. Останній, зокрема, заявив, що поліграф довів необґрунтованість звинувачень на його адресу в лобіюванні законів і отриманні хабаря.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: