• Головна
  • Новини
  • Тернополяни скаржаться на хабарництво в онкодиспансері

15.05.2019, 16:54

Тернополяни скаржаться на хабарництво в онкодиспансері

Про те, що в Тернопільському онкологічному диспансері медперсонал вимагає “добровільно- примусово”здавати кошти на ремонт лікарні та подобову плату за ліжко-місце у реанімації, написав на своїй сторінці радник голови ТОДА Володимир Кулак.

Натомість головний лікар онкологічного диспансеру зазначає, що це не правда, повідомило видання "20 хвилин".

Про скарги людей, які зустрілися із хабарництвом у лікарні, розповів радник голови Тернопільської ТОДА Володимир Кулак під час апаратно-селекторної наради в ОДА, 13 травня. Згодом про це він написав на своїй сторінці в мережі «Фейсбук».

“До мене, як до радника голови ОДА, звернулись пацієнти онкологічної лікарні, що з них в добровільно-примусовому порядку з кожного пацієнта, який поступає на операцію, крім самої плати за операцію, додатково збираються кошти, а саме - 2 500 гривень на ремонт закладу. Збирає кошти медсестра, з трактуванням: "Бо держава нас не фінансує, треба здавати”, - пише у пості Володимир Кулак.

Як розповів журналістці “20 хвилин” пан Кулак, що ті люди, які звернулись до нього, кажуть, що готові платити гроші за ремонт, але в касу, а не комусь в кишеню.

"У нас люди жаліються, але нічого не роблять. Проблема у тому, що тернополяни не хочуть писати офіційні скарги, - каже пан Кулак. - Проте у свою чергу я передав скарги тернополян голові ОДА".

“В тій лікарні навіть в жіночки інваліда, забрали й не подивились, може й останнє, правда, надали знижку тисячу грн. Взявши 1500 грн. А ще там хто хоче лежати в реанімації, ліжко-місце 500 грн доба”, - пише у пості.

Головний лікар Тернопільського обласного клінічного онкологічного диспансера Леонід Шкробот запевняє, що ця інформація - наклеп.

"Жодних коштів з пацієнтів на ремонтні роботи ніхто не збирає, ця інформація не відповідає дійсності, - каже головний лікар. - Я звернувся до начальника управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації з тим, щоб комісією цю ситуацію розібрати, оскільки вона неправдива".

Окрім того, як зазначив пан Шкробот зазначив, у них в лікарні була нарада.

"Від мене, як від керівника, працівники вимагають певних дій, зокрема, подати судову заяву про наклеп. Але я ще не прийняв остаточне рішення, що робити з цим",- каже директор.

Якщо є факти, що лікарі беруть хабарі, то потрібно звернутись в правоохоронні органи, зазначають в управлінні охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації.

"Я був присутній на цій апаратно-селекторній нараді, і сказав, що якщо є такі факти, то давайте пишіть заяву і будемо розбиратися, - коментує начальник управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Богайчук. - Я запитався у лікарів та пацієнтів онкологічного диспансеру, у свою чергу, але ніхто цю інформацію мені не підтвердив. Тому має бути зафіксований факт. Те, що хворі платять за медикаменти, то правда. Але щодо хабарів потрібно писати скарги".

У коментарях до посту пана Кулака тернополяни активно коментують. Одні пишуть, що ставали свідками хабарництва, а інші кажуть, що у пості потрібно було вказати прізвища.

“Це ви ще на написали, скільки коштує операція. Мало того, що там дуже хворі люди лікуються, ще й астрономічні суми тратять на "подяки", - пише пані Наталія.

“Володимире, на жаль моя родина стикнулася з цією лікарнею, там нема людяності зовсім. Не знаю, чи ті, що там працюють, ніколи не хворіють.”, - пише пані Світлана.

“Я мав особисто досвід коли близька мені людина була пацієнтом цього медичного закладу і на 1000 % не згідний з написаним!!! Звичайно умови не найкращі, але персонал і лікарі гідні самої вищої оцінки!!! У матеріалах не бачу жодного прізвища, одні "загальні" фрази.”, - коментує пан Ігор.

В управлінні охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації нагадують: є хабарництво - звертайтесь у поліцію.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: