• Головна
  • Новини
  • Суперкубок УЄФА: Ліверпуль перестріляв Челсі у серії пенальті

15.08.2019, 09:55

Суперкубок УЄФА: Ліверпуль перестріляв Челсі у серії пенальті

У матчі за Суперкубок УЄФА Ліверпуль переграв Челсі 5:4 в серії пенальті після того, як основний і додатковий час завершився з рахунком 2:2.

У дебюті гри перевагою володіли мерсисайдці, яку вони ледь не використали під кінець першої чверті години, але Салах не зумів переграти воротаря суперника в ближньому бою.

Після цього лондонці все частіше почали турбувати оборону опонентів. Так, Олів'є Жиру пробив повз ворота, Педро - в поперечину, а Ковачіч не зумів переграти Адріана після виходу з ним тет-а-тет.

Цей тиск приніс свої плоди на 36-й хвилині, коли Канте протягнув м'яч через центр поля і віддав передачу на Пулішича. Той, в свою чергу, відпасував на Жиру, а француз, вийшовши на побачення з Адріаном, відкрив рахунок.

Наставник Ліверпуля Юрген Клопп у перерві випустив на заміну основного нападника Роберто Фірміно, і той допоміг відновити рівновагу гольовою передачею на Садіо Мане.

Червоні могли вийти вперед ще в другому таймі, але успішна гра Кепи за участю Абрахама й поперечини врятувала Челсі від пропущеного м'яча.

Але не врятувала в додатковий час, в якому Мане скористався передачею Фірміно. Проте, лондонці зуміли швидко відновити рівновагу завдяки пенальті, реалізованому Жоржиньо.

У підсумку командам довелося бити серію пенальті, яку виграв Ліверпуль. Вирішальним виявився промах Абрахама.

Ліверпуль - Челсі 2:2 (по пенальті - 5:4)

Голи: Мане, 48, 95 - Жиру, 36, Жоржиньо, 101 (з пенальті)

Ліверпуль: Адріан - Гомес, Матіп, ван Дейк, Робертсон (Александер-Арнольд, 91) - Хендерсон, Фабіньо, Мілнер (Вейналдум, 64) - Окслейд-Чемберлен (Фірміно, 46), Салах, Мане (Орігі, 103)

Челсі: Аррісабалага - Аспілікуета, Зума, Крістенсен (Томорі, 85), Емерсон - Жоржиньо, Канте, Ковачіч (Барклі, 101) - Педро, Жиру (Абрахам, 74), Пулішич (Маунт, 74)

Попереджені: Хендерсон, Александер-Арнольд - Аспілікуета

НВ

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: