10.12.2019, 14:55

Суддю, що дозволив розгін Майдану, «покарали» доганою

Судді скандального Окружного адмінсуду Києва Євгену Аблову, чиє рішення у 2013 році стало причиною розгону Майдану, виписали догану.

Про це йдеться у Twitter Центру протидії корупції.

Дослівно: "Вища рада правосуддя залишила на посаді суддю Майдану Євгена Аблова. Знаєте, як ВРП покарала Аблова? Виписала сувору догану з позбавленням доплат до зарплати впродовж 3 місяців.

Тобто, ВРП відмазала Аблова в шосту річницю спроби розгону Майдану. Саме Аблов дав добро на розгін Майдану, щоб була змога встановити новорічну ялинку".

Нагадаємо, у травні 2017 року Вища рада правосуддя відмовилась звільняти суддю Аблова, чиє рішення від 9 грудня 2013 року призвело до того, що Беркут намагався розігнати Майдан.

У 2017-му цей же суддя визнав законною схему закупівлі так званих "рюкзаків Авакова", чим допоміг сину міністра внутрішніх справ уникнути покарання. А у 2018-му - поновив на посаді ректорку медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову.

У 2019 судді ОАСК потрапили у скандал через опубліковані НАБУ розмови суддів. Правоохоронці розслідують справу про втручання керівництва Окружного адмінсуду в ухвалення рішень, вплив на роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та організацію прийняття завідомо неправосудних рішень.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: