• Головна
  • Новини
  • Суд визнав протиправним наказ Мінкультури про скасування статутів УПЦ КП

12.09.2019, 14:04

Суд визнав протиправним наказ Мінкультури про скасування статутів УПЦ КП

Ліквідована Українська Православна Церква Київського Патріархату заявляє, що Окружний адмінсуд Києва за її позовом визнав протиправним наказ Мінкультури про скасування статутів УПЦ КП і заборонив органам державної та місцевої влади займати церкву та її майно.

"11 вересня 2019 року суддею Русланом Арсірієм винесено ухвалу про забезпечення позову", - йдеться у повідомленні на сайті УПЦ КП..

"Суд засвідчив протиправність наказу Міністерства культури України, яким скасовано чинність статутів УПЦ КП та Київської патріархії".

"Суд заборонив Міністерству юстиції, Міністерству культури, їх структурним підрозділам, органам державної влади і місцевого самоврядування, нотаріусам проводити будь-які реєстраційні дії, що стосуються Київської патріархії УПЦКП та її майна".

В ухвалі також вказується, що подання ліквідкомісією Київської патріархії УПЦ КП, яку створила Православна церква України, заяви про відмову від позову та про припинення представництва інтересів Київської патріархії адвокатом, уповноваженим Патріархом Філаретом, суд вважає перешкоджанням доступу до правосуддя.

Також суд заборонив цій ліквідкомісії вчиняти будь-які дії щодо управління Київською патріархією та розпорядженням її майном.

В УПЦ КП укотре наголосили, що їхня ліквідація незаконна і є "спробою керівництва ПЦУ отримати доступ до коштів і майна Київської патріархії".

Нагадаємо, 27 липня синод ПЦУ створив комісію щодо ліквідації і передачі всього майна УПЦ КП.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: