• Головна
  • Новини
  • Суд призначив засідання у справі ексзаступника міністра Лозинського

20.05.2024, 13:31

Суд призначив засідання у справі ексзаступника міністра Лозинського

Вищий антикорупційний суд призначив на 14 червня підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього заступника міністра з розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського в одержанні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди через посередників від підприємця Сергія Кривого.

Таке рішення 16 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У кримінальному провадженні за обвинуваченням (Лозинського – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, (Романа Кітнера – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України, (Кривого – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 369 КК України, (Миколи Лукашика – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 369 КК України, (Олександра Крошки – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 369 КК України, призначити відкрите підготовче судове засідання на 13:00 14 червня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Раніше Лозинський залишився без обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику міністра Василю Лозинському та ще чотирьом особам у проханні та одержанні 400 тисяч доларів неправомірної вигоди. Влітку 2022 року Кабмін виділив майже 1,41 млрд грн Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України на забезпечення населення у зимовий період теплом. Слідством встановлено, що у цей час підприємець запропонував заступнику міністра здійснити закупівлю пересувних котельних установок за процедурою прямих договорів, оскільки мова йшла про термінові закупівлі матеріалів і обладнання для безперебійного проходження опалювального сезону.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: